Home » Jaunumi, Krievija » Telefonsarunā ar Porošenko, Putins Ukrainai draud ar uzbrukumu

Telefonsarunā ar Porošenko, Putins Ukrainai draud ar uzbrukumu

article-2650802-1E89472A00000578-25_634x651

Izdevums “Insider” vēsta, ka divi Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvināti avoti esot atklājuši, ka Putins 26. novembrī telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko esot bijis draudīgs, un uzstādījis nosacījumu, ka iebruks Ukrainā, ja Porošenko neatzīs Doņeckas un Luhanskas “tautas republikas” un neatteiksies no integrācijas Eiropā.

Porošenko ar Putinu telefoniski sazinājies Krievijas vēstnieka Mihaila Zurabova klātbūtnē, kurš izeices, ka saruna ilgusi pusotru stundu un bijusi ļoti asa.

Viens no Putinam tuvu stāvošiem avotiem izdevumam paudis, ka Krievija esot gatava uzbrukt, ja netiks pildīti tās nosacījumi- Ukrainai ir oficiāli jāatzīst kaujinieku republikas, turklāt vēl jāatmet doma par iestāšanos NATO un ES.

Otrs avots “Insider” ziņoja, ka Putins ar Porošenko nav sazinājies jau kopš G20 valstu samita Austrālijā, kurā izjuta izteiktu Rietumu valstu nosodījumu. Visvairāk avots uzsvēra to, ka agrāk Krievijai ar Ukrainu sakari esot bijuši gandrīz katru dienu- gan starp prezidentiem, gan starpniekiem, taču tagad saziņa ir pārtraukta pilnībā, tādēļ nav paredzams, kā Putins pa šo laiku esot ieplānojis rīkoties.

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress