Home » Jaunumi, Z-Amerika » ASV Ukrainai varētu sākt piegādāt ieročus

ASV Ukrainai varētu sākt piegādāt ieročus

Philip-Breedlove

NATO spēku augstākais virspavēlnieks Eiropā ASV ģenerālis Filips Brīdlovs kopā ar ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas ierēdņiem sācis apsvērt iepriekš ierosinātu ideju par ieroču nosūtīšanu Ukrainas bruņotajiem spēkiem, kuri cīnās pret prokrieviskajiem separātistiem Austrumukrainā, ziņo ārvalstu mediji.

Prezidents Baraks Obama gan vēl nav sniedzis gala atbildi par “letālas palīdzības” sūtīšanu Ukrainai, taču viņa administrācija joprojām šādu iespēju izskata pēc situācijas saasināšanās Austrumukrainā.

Aizsardzības ieroču piegādi Ukrainas spēkiem atbalsta gan Brīdlovs, gan ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, kurš ir gatavs par to uzsākt jaunas sarunas.

Līdz šim ASV ir klaji apsūdzējusi Krieviju kara organizēšanā Ukrainā, taču noraidījusi Ukrainas lūgumus tai piegādāt ieročus. ASV Ukrainai pagaidām ir palīdzējusi ar bruņuvestēm, medicīnas aprīkojumu un radariem mīnmetēju šāviņu noteikšanai.

ASV Nacionālās drošības padomes preses sekretāre Bernadete Mīhana presei pastāstīja, ka ASV joprojām vēlas konfliktu atrisināt diplomātiskā ceļā, taču pašlaik tiek izvērtēti arī citi varianti, kas palīdzētu radīt nosacījumus krīzes atrisināšanai sarunu ceļā.

Ieroču piegāžu jautājums ir aktualizējies pēc tam, kad ekonomiskās sankcijas Krievijas rīcību Ukrainā praktiski nav ietekmējušas vai mazinājušas.

Letālās palīzīzbas sniegšanu Ukrainai pašlaik jau atbalsta ASV bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks Mārtins Dempsijs un Obamas padomniece nacionālās drošības jautājumos Sjūzena Raisa.

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress