Home » Jaunumi, Z-Amerika » Baltais nams paziņo, ka ASV Ukrainai ieročus nepiegādās

Baltais nams paziņo, ka ASV Ukrainai ieročus nepiegādās

B5ORTVqCQAMs95a

Vakar, 3. februārī, ASV tika aktīvi diskutēts par to, vai Ukrainai būtu jāpalīdz ar bruņojumu, bet šodien ASV Nacionālās drošības padomnieka vietnieks Bens Rodss sniedzis noraidošu atbildi- Baltais nams Ukrainai ieročus nepiegādās.

Rodss intervijā telekanālam CNN norādīja, ka vislabākais instruments cīņā pret Krieviju ir sankcijas, tādēļ Vašingtona uzskata, ka piegādāt Ukrainai ieročus nebūtu situācijas atrisinājums.

Vēl ASV Nacionālās drošības padomnieka vietnieks pastāstīja, ka pašlaik Obama ir norīkojis savus darbiniekus, lai tie atrastu labākās iespējas, kā apturēt smagās kaujas Ukrainas austrumos.

Nākamajā nedēļā Baltajā namā ir paredzēta Obamas tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kurā tiks apspriesti vairāki svarīgi jautājumi, norādīja Rodss.

Kā ziņots, letālās palīdzības sniegšanu Ukrainai atbalstīja ASV bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks Mārtins Dempsijs, Obamas padomniece nacionālās drošības jautājumos Sjūzena Raisa, NATO spēku augstākais virspavēlnieks Eiropā ASV ģenerālis Filips Brīdlovs, kā arī ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress