Home » Jaunumi, Krievija » Grieķija tomēr varētu glābt valsti, turpinot aizņemšanās programmu

Grieķija tomēr varētu glābt valsti, turpinot aizņemšanās programmu

102363609-462007590.530x298

Atēnas nākušas klajā ar jaunu iespēju valsts ekonomisko problēmu atrisināšanas jomā- ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas (ECB), Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Savienības (ES) valstu nevēlēšanos pārstrukturizēt Grieķijas uzkrāto 245 miljardu lielo parādu, valsts apsver domu par glābšanas programmu, turpinot aizņemšanos un piesaistot finansējumu no Krievijas un Ķīnas.

Vācijas laikraksts ziņo, ka Krievija un Ķīna jau ir sagatavojušas savas aizdevuma programmas, kuras Atēnām ir jāizskata un nepieciešamības gadījumā jāpieņem. Sīkāka informācija par abu valstu piedāvāto finansējuma atbalstu gan netiek atklāta.

Grieķijas Ārlietu ministrijas pārstāvis norādījis, ka priekšlikumi jau ir iesniegti, pašlaik tiek aktīvi apspriestas iespējas. Ārlietu ministrs Niks Kocijs gan atzinis, ka Atēnas vēlas piekrist Eiropas risinājumam par valsts glābšanu.

Iepriekš jaunais valsts premjerministrs Aleksis Ciprs tika noraidījis iespēju aizņemties jaunus līdzekļus, lai glābtu valsts ekonomiku, taču pašlaik, iespējams, plāni mainījušies.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress