Home » Eiropa, Jaunumi » Grīnspens: Grieķijai agri vai vēlu nāksies atstāt eiro zonu

Grīnspens: Grieķijai agri vai vēlu nāksies atstāt eiro zonu

alans

Grieķijai, nespējot atmaksāt tai piešķirtos kredītus, agri vai vēlu nāksies izstāties no eiro zonas, ir pārliecināts bijušais ASV centrālās bankas Federālās rezervju sistēmas (FRS) vadītājs Alans Grīnspens.

Grīnspens norādīja, ka nespēj iedomāties nevienu, kas būtu ar mieru sniegt aizdevumu Grieķijai, lai stiprinātu tās ekonomiku, paužot savas bažas, ka Grieķija nespēs apmaksāt tai pašlaik piešķirtos kredītus.

“Es nedomāju, ka Grieķijas krīzi būtu iespējams atrisināt bez aiziešanas no eiro zonas,” sacīja Grīnspens, vienlaikus norādot, ka nesaprot, kā Grieķijai palīdz atrašanās eiro zonā, nosauc tās atstāšanu vien par laika jautājumu.

Grīnspens norādīja, ka eiro zona nevar turpināt pastāvēt tās pašreizējā formā bez politiskas integrācijas.

Tikmēr Lielbritānijas kanclers Džordžs Osborns izteicis bažas, ka Grieķijas atrašanās eiro zonā ar katru dienu palielina risku Lielbritānijas ekonomikai.

Jau vairākkārt vēstīts, ka pēc parlamenta ārkārtas vēlēšanām Grieķijā pie varas nākusi kreiso ekstrēmistu partija SYRIZA, kas pagājušā nedēļā devās vizītēs uz vairākām Eiropas valstīm, lai panāktu atbalstu Grieķijas pozīcijai starptautiskās glābšanas programmas jautājumā.

Atslēgas vārdi: , , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress