Home » Jaunumi, Latvija » Ministre: “Latvijas gāzes” akcionāri centīsies kavēt gāzes tirgus atvēršanu

Ministre: “Latvijas gāzes” akcionāri centīsies kavēt gāzes tirgus atvēršanu

15

“Latvijas Gāzes” sadalīšanu, visticamāk, centīsies kavēt uzņēmuma akcionāri, tai skaitā Krievijas gāzes gigants “Gazprom”, intervijā LTV raidījumā “1:1″ sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

“Pašreizējie uzņēmuma akcionāri, “Gazprom” tai skaitā, izmantos visus pieejamos līdzekļus, lai kavētu Latvijas gāzes tirgus atvēršanas procesu,” sacīja Dana Reizniece-Ozola, neizslēdzot arī tiesvedības riskus.

Ministre uzsvēra, ka no 2001. gada jautājums par gāzes tirgus liberalizāciju tika risināts, taču izšķirošajā brīdī valdība lēmumu par gāzes tirgus atvēršanu nav pieņēmusi vai atlikusi. Reizniece – Ozola to skaidro ar valdības bailēm no tiesvedības un spēcīgo “Latvijas gāzes” un “Gazprom” lobiju Latvijā.

“Šobrīd mums svarīgas ir Latvijas intereses un tam ir veiktas divas analīzes, lai noskaidrotu iespējamos riskus un no tiem izvairītos, lai veiksmīgi atvērtu gāzes tirgu Latvijā,” sacīja ministre, nenoliedzot, ka akcionāri savukārt centīsies aizstāvēt savu viedokli.

Jau vēstīts, ka līdz 2017. gadam paredzēts īstenot gāzes tirgus liberalizācijas projektu, kas paredz sadalīt “Latvijas gāzi” divos uzņēmumos. Viens ir gāzes tirgotājs un sadales tīklu operators, un otrs būtu pārvades un uzglabāšanas operators. Valdība konceptuāli atbalstījusi “Latvijas gāzes sadalīšanu”, taču galējais lēmums būs vēl jāpieņem Saeimā.

 

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress