Home » Jaunumi, Krievija » Pasaules Banka: Krievija piedzīvos lielāko nabadzības kāpumu kopš 1998.gada

Pasaules Banka: Krievija piedzīvos lielāko nabadzības kāpumu kopš 1998.gada

67

Rietumvalstu sankcijas un zemās naftas cenas būs iemesls tam, ka Krievija drīzumā varētu piedzīvot lielāko nabadzības kāpumu kopš 1998. gada ekonomiskās krīzes, brīdina Pasaules banka.

Pēc Pasaules Bankas prognozēm, ņemot vērā pašreizējo Krievijas ekonomisko stāvokli, šogad Krievijas IKP varētu sarukt par 3,8% un inflācija sasniegs 16,5%, tādējādi paredzams, ka valstī nabadzības pieaugums piedzīvos lielāko kāpumu kopš 1998. gada.

Pasaules Bankas ziņojumā ar nosaukumu “Jaunas ekonomiskās ēras sākums?” prognozē, ka Krievijā nabadzības līmenis pieaugs no 10,8% 2013.gadā līdz 14,2% 2015. un 2016.gadā.

Par iemesliem šādam pagriezienam tiek minētas Rietumvalstu sankcijas un valsts ekonomiskās grūtības, tai skaitā naftas cenas. Pēc Pasaules Bankas prognozēm, tuvākajā nākotnē ievērojami samazināsies iedzīvotāju ienākumi un patēriņš.

“Augstā inflācija radīs spiedienu uz mājsaimniecības ienākumiem, kas neizbēgami samazināsies, savukārt vājais rublis radīs stimulu paplašināt ražošanu dažās nozarēs, bet sastāvdaļu un aizdevumu imports ierobežos iespējamo pozitīvo efektu,” teikts paziņojumā.

Saistībā ar ierobežotajām valsts budžeta iespējām, nabadzīgajiem valsts iedzīvotājiem palīdzības apmērs būs mazāks nekā 2008 – 2009.gada krīzes laikā.

Saskaņā ar optimistisko prognozi, 2017. gadā Krievijas ekonomika gaida atdzimšanu.

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress