Home » Eiropa, Jaunumi » “Royal Dutch Shell” par 70 miljardiem ASV dolāru iegādājas britu “BG Group”

“Royal Dutch Shell” par 70 miljardiem ASV dolāru iegādājas britu “BG Group”

proxy

Nīderlandes milzīgais enerģētikas uzņēmums “Royal Dutch Shell” šodien, 8. aprīlī, paziņoja par britu konkurenta “BG Group” uzņēmuma iegādi. Darījuma kopējās izmaksas sasniedz 69,9 miljardus ASV dolāru.

“Shell un BG valdes locekļi ar prieku var paziņot, ka ir panākuši vienošanos par ieteicamās naudas summas un akciju piedāvājuma nosacījumiem, lai Shell turpmāk dalītos kapitālā ar BG,” paziņojumā norādīja Nīderlandes uzņēmums.

Šāda vienošanās ir aptuveni 50% piemaksa salīdzinājumā ar BG noslēguma akciju cenu, “izmaksājot Shell aptuveni 70 miljardus par savu konkurentu”, teikts paziņojumā.

Shell priekšsēdētājs Jorma Ollila norādīja, ka darījuma rezultāts būs ievērojami konkurētspējīgāka un spēcīgāka kompānija abiem akciju turētājiem, šajā gaistošo naftas cenu pasaulē.

BG izpilddirektors Helge Lunds pauda, ka darījums sniedz pievilcīgu atdevi akcionāriem un sevī ietver spēcīgu stratēģisko loģiku.

“BG dziļūdens pozīcijas un izpētes spēki tiks apvienoti ar Shell mērogu, attīstības pieredzi un finansiālo stabilitāti,” viņš piebilda.

Paziņojumā Shell norādīja, ka darījums par 25 procentiem palielinās naftas un gāzes rezerves, kā arī piešķirs labākas izredzes jaunajiem projektiem, jo īpaši Austrālijas un Brazīlijas dziļūdeņos. Jāpiemin, ka darījuma dēļ uzņēmumi varēs pietuvoties globālajam enerģētikas nozares līderim “Exxon”.

Darījuma noteikumi paredz, ka BG akcionāriem piederēs aptuveni 19% jaunā, kombinēta biznesa. Apvienojot šos divus uzņēmumus, kompānijas ir ieplānojušas finanšu ieguvumus aptuveni 2,5 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress