Home » Eiropa, Jaunumi » SBC atlaidīs 25000 darbinieku; pārdos uzņēmumus Turcijā un Brazīlijā

SBC atlaidīs 25000 darbinieku; pārdos uzņēmumus Turcijā un Brazīlijā

HSBC_10HSBC, Eiropas lielākā banka, plāno samazināt 8000 darbavietas Lielbritānijā, cenšoties pārveidot uzņēmējdarbību un samazinot izmaksas.

Bankā strādā 48000 Lielbritānijas darbinieki, un tā liks samazināt gan tās mazumtirdzniecību, gan investīciju bankas darbību.

Kopumā varētu tikt samazinātas 25000 darbavietas visā pasaulē, kas nozīmē, ka gandrīz 10% no HSBC 266000 darbiniekiem nāksies palikt bez darba.

Banka arī ierobežos Lielbritānijas operācijas un pārdos tās Turcijas un Brazīlijas uzņēmumus. HSCB paziņoja, ka ir nepieciešams samazināt gada izdevumus līdz 5 miljardiem ASV dolāru līdz 2017. gadam.

HSBC izpilddirektors Stjuarts Gulivers norādīja, ka pašlaik banka fokusēsies uz Āziju.

“Āzijā ir gaidāma augsta izaugsme, un tā nākamajā desmitgadē kļūs par globālās tirdzniecības centru. Mūsu rīcība ļaus īstenot paredzētās nākotnes izaugsmes iespējas,” viņš paziņoja.

Šāds paziņojums radījis spekulācijas, ka HSBC savu galveno mītni varētu pārvietot uz Hon Kongu, īpaši pēc aprīlī paziņotā, ka banka vārētu mainīt savu pašreiz Londonā bāzēto galveno ēkas atrašanās vietu.

Ziņojumā otrdien HSBC paziņoja, ka šāds solis varētu samazināt nodarbinātības izmaksas, daļēji izmantojot zemo izmaksu/ augstas kvalitātes vietas priekšrocības.

Apvienība, kas pārstāv tūkstošiem finanšu darbinieku visā valstī, norādīja, ka darba vietu samazināšana ir “duncis mugurā”.

“Pēc visiem pēdējo gadu skandāliem, darbinieki ir cietuši atkal un atkal, jo ir spiesti maksāt par citu kļūdām ar savu darbu, nosacījumiem un reputāciju,” norādīja apvienības darbinieks.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress