Home » Āzija, Jaunumi » Dienvidkoreja ir gatava apspriest Ziemeļkorejas pieprasījumu atcelt sankcijas

Dienvidkoreja ir gatava apspriest Ziemeļkorejas pieprasījumu atcelt sankcijas

South Korea Koreas US MissilesDienvidkoreja ir gatava apspriest Ziemeļkorejas pieprasījumu pārtraukt sankcijas, kuras piemēroja 2010. gadā pēc Ziemeļkorejas uzbrukuma, paziņoja Dienvidkorejas pārstāvji dienu pēc tam, kad abi sāncenši parakstīja paktu, kas atzina “neizšķirtu” starp viņu spēkiem.

Dienvidkoreja ir gatava uzsākt dialogu ar Ziemeļkoreju pēc otrdienas vienošanās, kurā Ziemeļkoreja pauda nožēlu par mīnu incidentu, kura laikā tika ievainoti Dienvidkorejas karavīri, savukārt Dienvidkoreja solīja pārtraukt anti-Ziemeļkorejas propagandu, kas tiek pārraidīta pa robežu skaļruņiem.

“Kad norisināsies sarunas, mēs domājam, ka 24. maija incidents no Ziemeļkorejas puses tiks izvirzīts priekšplānā, un es domāju, ka caur sarunām to varēs atrisināt,” Dienvidkorejas Apvienošanās ministrijas pārstāvis paziņoja medijiem.

Pārstāvis atsaucās uz 2010. gada 24. maiju, kad Dienvidkoreja paziņoja par sankcijām, nogriežot jebkādu apmaiņu ar Ziemeļkoreju, tostarp tūrisma, tirdzniecības un privātās palīdzības jomā, pēc tam apsūdzot Ziemeļkoreju par torpēdu uzbrukumu flotes kuģim, pēc kura bojā gāja 46 jūrnieki.

Ziemeļkoreja noliedza jebkādu lomu uzbrukumā un aicināja Dienvidkoreju atcelt sankcijas.

Tikai otrdien pēc pusnakts abas valstis apņēmās rīkot sarunas, lai apspriestu virkni jautājumu, lai uzlabotu abu valstu saikni.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress