Home » Jaunumi, Krievija » Hogans: Krievijas pārtikas embargo pagarināšana pasliktinās lauksaimnieku problēmas

Hogans: Krievijas pārtikas embargo pagarināšana pasliktinās lauksaimnieku problēmas

kk-730x441
Krievijas lēmums pagarināt pārtikas embargo par gadu Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības produktiem radīs problēmas pat tajās valstīs, kuras līdz šim nav jutušas nekādu nopietnu kaitējumu no šiem sankciju pasākumiem, sacīja Eiropas lauksaimniecības komisārs Fils Hogans.

Viņš pauda pārliecību, ka pagājušajā gadā ES spēja tikt galā ar Krievijas pārtikas embargo samērā labi, bet šogad situācija mainīsies.

“Vienīgā nozare, kura cietusi no finansiālā viedokļa un starptautiskās politikas lēmumiem, ir lauksaimniecība. Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums pagarināt pārtikas embargo uz vēl vienu gadu ievērojami palielina problēmu. Pagājušajā gadā mēs tikām galā gluži labi, veicot noteiktus pasākumus, lai palīdzētu valstīm, kuras cieta no sankcijām, bet pagarināšanas gadījumā šī problēma būs izplatīta arī citās valstīs,” norādīja Hogans.

Saskaņā ar viņa paziņojumu, lauksaimnieki Lielbritānijā sākuši minētā lēmuma rezultātus, tāpat kā visi lauksaimnieki ES.

Jau vēstīts, ka atbildot uz Rietumvalstu sankcijām, Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad parakstījis dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress