Home » Āzija, Jaunumi » Japāna atsāk atomreaktora darbību; samazināsies importa izmaksas

Japāna atsāk atomreaktora darbību; samazināsies importa izmaksas

CMHFCk6WsAAM4jH

Japāna ir atsākusi sava kodolreaktora darbību, saskaņā ar jaunajiem drošības noteikumiem pēc 2011. gadā notikušās Fukušimas katastrofas, ziņo ārvalstu mediji.

Visas Japānas atomelektrostacijas tika pakāpeniski slēgtas pēc tam, kad reaktori sakusa pēc dzesēšanas sistēmu applūdināšanas, izraisot cunami un zemestrīču vilni.

Tomēr pēc gariem un stingriem drošības testiem, “Kyushu Electric Power” atsāka 1. reaktora darbību Sendajas atomelektrostacijā otrdien no rīta.

Pret tā darbības atsākšanu jau ir notikuši vairāki protesti ārpus Sendajas rūpnīcas un pie premjerministra Šinzo Abes dzīvesvietas Tokijā. Reaktora operatorfirmas «Kyushu Electric Power» pārstāvis gan norādīja, ka vairs tāda katastrofa kā Fukušimā vairs nekad nevarētu notikt, taču sabiedrības uzticība ir krietni iedragāta.

1. reaktors Sendajā sāka darboties 10:30 pēc vietējā laika un TV kanāli attēloja šīs spēkstacijas vadības telpu, kur strādnieki atkal lika reaktoram darboties.

Reaktora operatorfirma paziņoja, ka reaktors nonāca atpakaļ tiešsaistē bez jebkādām problēmām.
Lai notiktu pilna reakcija, būs jāpaiet aptuveni 24 stundām, un tiek paredzēts, ka enerģiju reaktors sāks ražot piektdien. Pilnu jaudu tas sasniegs tikai nākamajā mēnesī.

Pēc atomelektrostaciju slēgšanas, Japāna ir bijusi atkarīga no importētajiem fosilajiem kurināmajiem, radot milzīgus izdevumus. Valdība paziņoja, ka kodolenerģijas ražošana atkal samazinās importa rēķinus un augošās CO2 emisijas.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress