Home » Jaunumi, Krievija » Krievija plāno aizliegt importu no vairākām Norvēģijas lašu un foreļu audzētavām

Krievija plāno aizliegt importu no vairākām Norvēģijas lašu un foreļu audzētavām

Red fish
Krievija plāno aizliegt importu no četrpadsmit Norvēģijas lašu un foreļu audzētavām, vēsta ārvalstu mediji.

Krievija draud iznīcināt norvēģu zivis pēc tam, kad Norvēģijas Pārtikas nekaitīguma iestādes liegusi Krievijas veterināram un fitosanitāram uzraudzības dienestam “Rosseļhoznadzor” iekļūšanu lašu un foreļu audzētavās.

Norvēģijas Pārtikas nekaitīguma iestāde apgalvo, ka starp abām valstīm nekad nav bijusi skaidra vienošanās par pārbaudēm, savukārt “Rosseļhoznadzor” preses sekretāre Jūlija Melona norāda, ka Norvēģijas iestāde, nesniedzot nekādu pamatojumu, aizliedza inspektoru vizīti četrpadsmit Norvēģijas lašu un foreļu saimniecībās, lai arī par pārbaudēm iepriekš tika panākta vienošanās.

Norvēģijas kolēģu rīcība tiek saukta par vēl nebijušu notikumu dienesta vēsturē. Dienesta vadītājs Sergejs Dankverts paziņojis, ka “Rosseļhoznadzor” saņēmis vēstuli no Norvēģijas vēstniecības, kura teikts, ka Norvēģijas iestādes konstatējušas, ka uzņēmumu pārbaudes pašreizējā situācija nebūtu pareizas.

“Mēs gatavojamies analizēt iespējamos riskus, un tas ir pilnīgi iespējams, ka mēs uzliksim ierobežojumus tām saimniecībās, kurās pārbaudes tika atceltas. Ja mēs atklāsim, ka piegādes turpināsies, mēs zivis iznīcināsim, jo tas ietilps sankciju sarakstā,” norāda Dankverts.

Tikmēr Norvēģijas kolēģi norāda, ka neredz pamatu šādam aizliegumam, jo nekad nav saņēmusi nekādus signālus par sliktu kvalitāti.

Jāatzīmē, ka no pērnā gada 7. augusta Krievijā ir aizliegts importēt zivis no Norvēģijas, kuras tik un tā turpina ienākt Krievijas tirgū caur Baltkrieviju.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress