Home » Jaunumi, Latvija » Sākoties skolai, bērniem lielisks našķis būs veselīgie pilngraudu produkti

Sākoties skolai, bērniem lielisks našķis būs veselīgie pilngraudu produkti

1185714_711497568876040_1558734375_n

Lieliem soļiem tuvojoties pirmajam septembrim, skolas gaitām sarosās gan skolēni, gan arī paši vecāki. Bez ikgadējām raizēm par mācību grāmatām, skolas somām un bērnu aktualitātēm, vecākus nomoca arī jautājums par to, kādus našķus un launagu savām atvasēm dot līdzi skolas gaitās.

Kamēr jauniešu vidū izplatīti ir saldumi, kuru sastāvā atrodamas dažādas ķīmijas, kuras augošam organismam var nodarīt kaitējumu, ir ģimenes, kuras dod priekšroku kam veselīgākam un nevēlas riskēt ar savu atvašu veselību. Aizvien izplatītāki kļūst dažādi veselīgie našķi, piemēram, sausiņi, baranciņas, kā arī auzu un kliju cepumi. Šie gardumi lieliski nomāc izsalkumu, ir gardi un piepildīti ar visām nepieciešamajām uzturvielām un vitamīniem, kas bērniem tik ļoti ir nepieciešamas.

Kā norāda “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa – Eglīte, bērniem pēc vasaras atpūtas un izklaidēm sākumā būs grūti pierast pie mācību saspringtā režīma, tādēļ ir ļoti svarīgi uzturā lietot pilngraudu izstrādājumus, kuri sniedz enerģiju, attīsta prātu un pasargā organismu no nevēlamām slimībām un noguruma.

“Mūs priecē, ka vecāki arī aizņemtajā ikdienā padomā par to, ko skolā starpbrīžu laikā uz kārā zoba liks viņu atvases – ir pilnīgi skaidrs, ka nevar salīdzināt šokolādes batoniņu, kurš vien imitē sāta sajūtu un noārda organisma aizsargspējas, ar veselīgajiem pilngraudu cepumiem, kuri ne vien sniedz bērnam enerģijas devu un uzlabo labsajūtu, bet arī veicina gremošanas procesu un parūpējas par sabalansētu olbaltumvielu, ogļhidrātu, minerālvielu, šķiedrvielu un vitamīnu devu organismā. Bērniņš jutīsies gan paēdis, gan gardi panašķējies, tādēļ vecākiem būtu jāizvērtē, kādus gardumus vajadzētu un kādus tieši pretēji – nevajadzētu dot līdzi uz skolu vai piedāvāt uzturā,” norāda Ligita Liepiņa-Eglīte.

Tāpat mazās sausbaranciņas vai dažādi cepumi ir kompakti un lieliski iederas skolnieka somā – gan forma, gan izmērs lieliski atbilst bērnu prasībām un vēlmēm. Graudaugu produkti būs izcils kārums mazajiem rakariem gan pie tējas, gan kakao, kā arī aizpildīs punci tad, kad ēdienreizēm neatliks sevišķi daudz laika.

Vidzemes maiznīcas” produkcijā izmantotās sastāvdaļas piešķir kārumiem īpaši izteiksmīgu garšu un sajūtu, našķiem esot ne vien lieliskiem ceļa biedriem jebkurā dzīves situācijā, bet arī rūpējoties, lai vēders būtu piepildīts un garastāvoklis labs!

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress