Home » Jaunumi, Latvija » Šonedēļ būs redzams, vai apstiprināsies Krievijas signāli par kravu plūsmas samazināšanu

Šonedēļ būs redzams, vai apstiprināsies Krievijas signāli par kravu plūsmas samazināšanu

timthumb.php_

Šīs nedēļas laikā būs redzams, vai apstiprināsies Krievijas signāli par kravu plūsmas samazināšanu caur Rīgas ostu, pirmdien Latvijas Radio sacīja Rīgas brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Ameriks, kas pagājušajā nedēļā nāca klajā ar paziņojumu, ka saņemta neoficiāla informācija no Krievijas dzelzceļa, ka varētu tikt pārtraukta ogļu kravu nosūtīšana caur Latviju, intervijā radio norāda, ka šī nedēļa parādīs, vai Krievijas signāli apstiprināsies un vai kravu iekraušana Krievijas pusē turpināsies.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka pašlaik situācija ir normāla un turpinās ogļu iekraušana, piebilstot, ka oficiāla apstiprinājuma tam, ka Krievija varētu samazināt kravu plūsmu, vēl aizvien nav.

Savukārt komentējot Krievijas amatpersonu paziņojumu, ka sakarā ar sliežu ceļu stāvokli Latvijas virzienā divus mēnešus notiks sliežu remontdarbi un kravu plūsma būs ierobežota, Ameriks norāda, ka sliedes un sliežu ceļu remonti ir viena no lietām, kas var ietekmēt kravu plūsmu. Vienlaikus Rīgas brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētājs atzīmē, ka šīs nedēļas beigas parādīs, kam ir taisnība un to, vai Krievijas dzelzceļš patiešām grib remontēt infrastruktūru vai iemesls meklējams citur.

Jau vēstīts, ka pēc Amerika rīcība esošās informācijas, pagājušo trešdien Rīgas brīvosta saņēmusi neoficiālu informāciju, ka Krievijas dzelzceļš pārtrauks ogļu tranzītu caur Rīgas ostu. Vienlaikus viņš izteica cerību, ka šī informācija neapstiprināsies, jo tas būtu liels trieciens Rīgas ostai un Latvijas tautsaimniecībai teju 140 miljonu eiro apmērā.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress