Home » Eiropa, Jaunumi » “Volkswagen” emisijas skandāla dēļ cieš lielus zaudējumus

“Volkswagen” emisijas skandāla dēļ cieš lielus zaudējumus

vw-422613_640Vācijas autobūves koncerns “Volkswagen” starptautiskā emisijas skandāla dēļ cieš lielus finansiālus zaudējumus. Autobūves koncerns ziņoja par 1,67 miljardu eiro tīrajiem zaudējumiem šā gada trešajā ceturksnī, vēsta “BBC”.

Kompānija atzīst, ka sagaida būtisku gada peļņas kritumu, taču joprojām uzskata, ka pārdošanas ieņēmumi varētu pieaugt par 4 %. “Volkswagen” plāno samazināt pētniecībai un attīstībai veltīto budžetu.

“Mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai atgūtu uzticību, ko esam zaudējuši,” atzīst “Volkswagen” grupas vadītājs Matiass Millers.

Vēstīts, ka kopumā pasaulē ir pārdoti 11 miljoni “Volkswagen” dīzeļautomobīļi, kas neuzrāda korektu kaitīgo izmešu daudzumu.Kompānija atzinusi savu neveiksmi, atsaucoties uz nelielas cilvēku grupas pārkāpumiem. “Volkswagen” apsolās informēt automobīļu īpašniekus par iespējamajiem tehniskajiem risinājumiem, kurus segs autobūves uzņēmums.

Ar falsificēto programmatūru aprīkotie dīzeļdzinēji, kas iebūvēti kompānijas ražotajos automobīļos, lielākoties nonākuši Eiropas Savienības autovadītāju rokās.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress