Home » Eiropa, Jaunumi, Lietuva » «Lidl» apsver iespējas tirgot vairāk lietuviešu produktu Lietuvā un citās valstīs

«Lidl» apsver iespējas tirgot vairāk lietuviešu produktu Lietuvā un citās valstīs

Vācijas zemo cenu veikalu tīkls «Lidl» apsver iespēju tirgot vairāk lietuviešu produktu Lietuvā un citās Eiropas valstīs, paziņojis uzņēmuma «Lidl Lietuva» ģenerāldirektors Radostins Rusevs-Peine.

Pēc tikšanās ar Lietuvas lauksaimniecības ministri Rusevs-Peine žurnālistiem pavēstīja, ka uzņēmums vēlētos iekļaut sortimentā vairāk produktu no Lietuvas piegādātājiem, galvenokārt piena produktus, augļus, dārzeņus un gaļu.

Rusevs-Peine atklāja, ka «Lidl» vēlētos pārdot Lietuvas produktus arī citur Eiropā, bet vēl nepieciešami pētījumi par pārdodamo produktu veidiem un daudzumu.

Lietuvas lauksaimniecības ministre Virginija Baltraitiene savukārt sacīja, ka «Lidl» meklē piegādātājus, kas var nodrošināt augstas kvalitātes produkciju pietiekamā daudzumā. Saskaņā ar ministres teikto Rusevs-Peine uzsvēris, ka vairāki ražotāji nav spējuši nodrošināt nepieciešamos produkcijas apjomus.

«Es biju nedaudz pārsteigta, dzirdot ko jaunu – viņš sacīja, ka mums nav tik daudz mājputnu gaļas un cūkgaļas, cik viņiem vajag,» norādīja ministre.

Viņa atzina, ka valstī tiek patērēts vairāk cūkgaļas, nekā saražots, bet attiecībā uz mājputnu gaļu «Lidl» nav apmierināts ar zināmiem nosacījumiem, vai arī Lietuvas ražotāji nepiegādā tādu produkciju, kāda nepieciešama «Lidl».

Baltraitiene piebilda, ka «Lidl» veikalu tīkls Lietuvā nav tik liels, lai vietējie ražotāji nespētu nodrošināt piegādes.

«Lidl» sāka darboties Lietuvā jūnijā, un pašlaik tam ir 16 veikali. Patlaban šajos veikalos lielākoties tiek pārdoti Polijā ražoti produkti, bet ir arī preces no Vācijas un nedaudz no Lietuvas.

Foto: Terry King/ https://www.flickr.com/photos/europafoto/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/
Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress