Home » Jaunumi, Latvija » Tiesai nodod krimināllietu par vairāku miljonu cigarešu nelikumīgu pārvadāšanu

Tiesai nodod krimināllietu par vairāku miljonu cigarešu nelikumīgu pārvadāšanu

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu lielā apmērā, kā arī par tabakas izstrādājumu nelikumīgas pārvietošanas lielā apmērā organizēšanu un vadīšanu.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe, apsūdzētais vīrietis, realizējot savu noziedzīgo nodomu, vienojās par vairāku angāru īri, lai tajos nelikumīgi uzglabātu tabakas izstrādājumus.

Apsūdzētais no pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotas personas nelikumīgi iegādājās un nelikumīgi uzglabāja tabakas izstrādājumus – 4,88 miljonus cigarešu bez akcīzes nodokļa markām. Cigarešu kopējā vērtība bija 633 871 eiro. Turklāt apsūdzētais vīrietis organizēja un vadīja tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu – tika pārvadāti 3,52 miljoni cigarešu “Prince” bez akcīzes nodokļa markām. Šo cigarešu kopējā vērtība bija 457 177 eiro.

Tādējādi saskaņā ar apsūdzību apsūdzētais ar savām darbībām valstij nodarīja zaudējumu nenomaksātā akcīzes nodokļa veidā 417 765 eiro apmērā, tas ir, lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzība personai uzrādīta par noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 221.panta 3.daļā.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress