Home » Jaunumi, Latvija, Latvijas uzņēmumi, Meklē sadarbību » «Brīvā viļņa» apgrozījums pusgadā samazinājies pusotru reizi; palielinās zaudējumi

«Brīvā viļņa» apgrozījums pusgadā samazinājies pusotru reizi; palielinās zaudējumi

Zivju pārstrādes uzņēmuma AS «Brīvais vilnis» apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā bija 2,75 miljoni eiro, kas ir pusotru reizi mazāks rādītājs nekā pērn attiecīgajā laikā apgrozītie 4,17 miljoni eiro, liecina uzņēmuma iesniegtais finanšu pārskats «Nasdaq Riga».

Uzņēmuma zaudējumi palielinājušies par 61% un sasnieguši 128 589 eiro salīdzinājumā ar 79 849 eiro zaudējumiem pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītāju kritums saistīts ar joprojām zemo tirgus aktivitāti, īpaši gada pirmajā ceturksnī, kā arī valūtas svārstībām NVS valstīs. Otrajā ceturksnī uzņēmums sabalansēja izdevumu posteņus ar ieņēmumiem un tas esot devis vēlamo rezultātu.

Jūnijā sabiedrība ierasti apturēja ražošanu, lai veiktu cehu un iecirkņu remontu un darbinieki izņemtu kārtējos atvaļinājumus, kā arī – lai realizētu saražotos konservu krājumus. Septembra sākumā uzņēmums atsāks konservu ražošanu, lai nodrošinātu pasūtījumu izpildi.

Šā gada pirmajā pusgadā saražoti 5,3 miljoni kārbu dažāda sortimenta zivju konservu, no tā 2,1 miljons kārbu šprotes. Pārdoti 5,2 miljoni kārbu par 2,7 miljoniem eiro.

Tāpat norādīts, ka «Brīvais vilnis» turpina sakārtot ražošanu atbilstoši Eiropas Savienības un trešo valstu kvalitātes prasībām, samazinot ražošanas izmaksas, lai veiksmīgāk spētu konkurēt esošajos un jaunajos tirgos. Sabiedrība turpina strādāt pie jaunu tirgu apgūšanas Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā un Tuvo Austrumu valstīs

Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress