Home » Eiropa, Jaunumi, Z-Amerika » Naftas cenas turpina kristies; biržu indeksi samazinās gan Eiropā, gan ASV

Naftas cenas turpina kristies; biržu indeksi samazinās gan Eiropā, gan ASV

Naftas cenas pasaulē otrdienas rītā turpina sarukt pēc 3% cenas krituma iepriekšējā tirdzniecības sesijā saistībā ar jauniem signāliem, ka tirgū arī turpmāk saglabāsies pārāk liels piedāvājums. Kompānijas «Goldman Sachs» analītiķi norādījuši, ka šomēnes piedzīvotais naftas cenas kāpums par 20% bijis pārmērīgs un neatspoguļo reālās pieprasījuma un piedāvājuma attiecības.

ASV biržu indeksi «Dow Jones Industrial Average» un «Standard & Poor’s 500» pirmdienas tirdzniecības sesiju noslēdza ar samazinājumu saistībā ar naftas cenas kritumu pasaulē. Tāpat tirgū piesardzību rada gaidas par jauniem signāliem no ASV centrālās bankas. Šonedēļ notiks ikgadējais Federālās rezervju sistēmas simpozijs, kurā piektdien uzstāsies centrālās bankas vadītāja Dženeta Jellena, kura varētu sniegt norādes par bankas gatavību paaugstināt bāzes procentu likmes jau septembrī.

Eiropas biržu indeksi pirmdien samazinājās saistībā ar dažādu izejvielu kompāniju akciju cenas kritumu.

ASV dolāra vērtība pirmdien pieauga attiecībā pret eiro un attiecībā pret Japānas jenu, bet samazinājās attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro pirmdien pieauga par 0,04% līdz 1,132 dolāriem par eiro. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu kritās par 0,47% līdz 1,3137 dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu palielinājās par 0,11% līdz 100,33 jenām par dolāru.

Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress