Home » Eiropa, Jaunumi, Krievija » Pēc sankciju atcelšanas priekšroka atgriezties Krievijas tirgū tiks dota Grieķijai

Pēc sankciju atcelšanas priekšroka atgriezties Krievijas tirgū tiks dota Grieķijai

Grieķijas uzņēmumi, kas izturējuši Krievijas pārbaudes, varēs atjaunot eksportu uz Maskavu tik līdz sankcijas pret to tiks atceltas, paziņoja Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor”.

Dienests ziņo, ka 15 Grieķijas uzņēmumi prioritāri varēs atgriezties Krievijas tirgū, tai skaitā gaļas, piena un zivju pārstrādes uzņēmumi.

2015.gada aprīlī vairākos desmitos uzņēmumu Grieķijā un Ungārijā notikušas augļu un dārzeņu kvalitātes pārbaudes, lai pēc Eiropas Savienības sankciju un Krievijas embargo atcelšanas, produkti pēc iespējas ātrāk nonāktu Maskavu veikalu plauktos. Kā pavēstīja dienests, Grieķija savas prasības esot izpildījusi un tik līdz sankcijas tiks atceltas, tās uzņēmumi varēs atgriezties Krievijas tirgū.

Kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, Grieķija pašlaik nevar eksportēt uz Krieviju gaļu un gaļas produktus, zivis un to izstrādājumus, kā arī piena produktus, dārzeņus un augļus. To aizliegumu nosaka Krievijas noteiktais pārtikas embargo.

“Rosseļhoznadzor” atgādina, ka pārtikas embargo tiks atcelt tikai tiem piegādātajiem, kurus būs pārbaudījuši Krievijas speciālisti un tos uzņēmumus, kas savus produktus būs piegādājuši vēl pirms importa aizlieguma.

Jau vēstīts, ka Krievija nesen pagarinājusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, tai skaitā Grieķijas, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Maskavu.

Foto: Michael Stern/ https://www.flickr.com/photos/68711844@N07/ https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/
Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress