Home » Jaunumi, Krievija, NVS » Krievijas dzelzceļš plāno piemērot 25% atlaidi naftas produktu tranzītam no Baltkrievijas

Krievijas dzelzceļš plāno piemērot 25% atlaidi naftas produktu tranzītam no Baltkrievijas

Krievijas valsts dzelzceļa kompānijas “Rossiskije žeļeznije dorogi” (RŽD) vadība šonedēļ izskatīs iespēju piemērot 25% atlaidi benzīna, dīzeļdegvielas un mazuta tranzīta pārvadājumiem no naftas pārstrādes rūpnīcām Baltkrievijā uz Krievijas ziemeļrietumu ostām, tādējādi pielīdzinot Krievijas dzelzceļa tarifus maksai par pārvadājumiem uz Baltijas valstu ostām, vēsta Krievijas lietišķais laikraksts “Kommersant”.

“Šī atlaide Krievijas dzelzceļa tarifus šajā virzienā pielāgos tarifiem [pārvadājumiem uz] Ventspils un Klaipēdas ostām. Līdz šim naftas produkti no Baltkrievijas Krievijas ostu virzienā netika pārvadāti, tāpēc jebkāds piesaistītais naftas produktu augstas rentabilitātes pārvadājumu apjoma pieaugums nodrošinās RŽD papildu ienākumus,” norāda laikraksts.

Tiek pieļauts, ka šī atlaide spēkā būs līdz 2018.gada beigām. Ja tā tiks pieņemta ierastajā kārtībā, tad spēkā tā stāsies pēc desmit dienām no lēmuma publicēšanas brīža.

Laikraksts vēsta, ka RŽD ir ieinteresēta atlaides piemērošanā, ņemot vērā, ka aizvien vairāk naftas produktu tiek transportēti pa cauruļvadiem. Prognozes liecina, ka šogad Krievijā naftas un naftas produktu pārvadājumu pa dzelzceļu apjoms kritīsies par 6,2% – līdz 235,7 miljoniem tonnu, bet nākamgad tas samazināsies par 2,9% un veidos 228,8 miljonus tonnu.

“Mēs nešaubīgi atbalstām kravu pārvadājumu palielināšanu Krievijas teritorijā un, jo sevišķi, šo iniciatīvu. Taču šī projekta veiksme būs atkarīga ne tikai no RŽD, bet arī citiem procesa dalībniekiem,” laikrakstam “Kommersant” sacījis Krievijas dzelzceļa pārvadājumu privātā operatora “Ņeftetransservis” pārstāvis.

Foto: Thomas Hawk/ https://www.flickr.com/photos/thomashawk/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/
Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress