Home » Eiropa, Jaunumi, Krievija » Krievija aicina Turciju paātrināt pārtikas embargo atcelšanu

Krievija aicina Turciju paātrināt pārtikas embargo atcelšanu

Krievija aicinājusi Turciju paātrināt pārtikas embargo atcelšanas procedūru, lai varētu pakāpeniski atcelt ierobežojumus, kas attiecināti uz lauksaimniecības produktu piegādi.

Pēc sarunām, kas notika oktobra sākuma, Turcijas puse ir uzņēmusies saistības nodrošināt Krievijas pusi ar pasākumiem, kas paātrinātu pārtikas embargo atcelšanu.

Lai arī Turcija solīja to paveikt desmit dienu laikā, Krievijas puse aizvien nav saņēmuši šādu programmu, kas sarežģīto panāktās vienošanās īstenošanu/

“Ņemot vērā nepieciešamību ne tikai atjaunot, bet arī turpmāk nodarboties ar abpusēji izdevīgu lauksaimniecības produktu eksportu un importu, Krievijas puse lūdz Turcijas pusi paātrināt dokumentu sagatavošanu un iesniegšanu, cik drīz vien iespējams,” ziņo Krievijas Federācija.

Jau vēstīts, ka abu valstu savstarpējām attiecībām uzlabojoties, Krievija līdz gada beigām varētu atļaut dažu Turcijas augļu un dārzeņu importu, bet pats pārtikas embargo atcelšanas process būs pakāpenisks.

Pašlaik pārtikas embargo aizliegums, kas stājās spēkā no 1.janvāra, attiecas uz tādiem Turcijas produktiem kā tomāti, gurķi, ziedkāposti, brokoļi, sīpoli, vīnogas, apelsīni, mandarīni, āboli, bumbieri, aprikozes, persiki un nektarīni, plūmes, meža zemenes un zemenes, kā arī saldētiem mājputnu produktiem, svaigām krustnagliņām un sāli.

Foto: Michael Stern/ https://www.flickr.com/photos/68711844@N07/ https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/
Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress