Home » Eiropa, Jaunumi, Krievija » “Rosseļhoznadzor” aicina uzņēmējus apturēt Krievijā aizliegto produktu importu

“Rosseļhoznadzor” aicina uzņēmējus apturēt Krievijā aizliegto produktu importu

Kopš gada sākumā iznīcināti aptuveni 14 tonnas augļu un dārzeņu no Tjumeņas reģiona. Sakarā ar pārkāpumu pieaugumu skaita, Krievijas pārtikas uzraudzības dienesta “Rosseļhoznadzor” aicina uzņēmējus apturēt Krievijā aizliegto produktu importu.

Kā uzsver dienests, šādi produkti var kļūt par draudu Sibīrijas pilsētā un valstī kopumā, jo kopā ar augļiem un dārzeņiem, kas tiek piegādāti no citam valstīm, pastāv liela varbūtību bīstamu kultūraugu izplatībai.

Kā uzsver dienests, kopumā pusgada laikā iznīcināti aptuveni 14 tonnas augļu un dārzeņu no Tjumeņas reģionā. Visbiežāk tie bijuši āboli, bumbieri, Ķīnas kāposti un puravi no Polijas.

Dienesta vadītājs Sergejs Dankverts norādīja, ka aizliegto produktu iznīcināšana ir vienīgais veids, ka apturēt preču piegādi uz Krieviju, uzsverot, ka šādu metodi izmanto ne tikai Maskava.

Jau vēstīts, ka likums, kas stājās spēkā no 2015. gada 6. augusta, pieļaus, ka tā vietā, lai pārtika tiktu sūtīta atpakaļ, tā tiks iznīcināta un ne tikai uz robežas, bet arī veikalos un noliktavās, ja tiks tajos atrasti pēc kontroles iestāžu pārbaudēm.

“Lauksaimniecības produkti, izejvielas un pārtikas preces, kas tiek eksportētas uz Krievijas Federāciju no valstīm, kuras noteikušas sankcijas pret Krievijas juridiskām personām un/vai privātpersonām, kuras pievienojās minētajam lēmumam, ir aizliegts Krievijas teritorijā ievest pārtikas produkti. Tie tiks iznīcināti sākot ar šī gada 6. augustu,” liecina informācija Kremļa mājas lapā.

Foto: garden beth/ https://www.flickr.com/photos/gardenbeth/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress