Home » Jaunumi, Krievija » Krievijas valdība “Facebook” un “Twitter” ieguldījusi simtiem miljonu dolāru

Krievijas valdība “Facebook” un “Twitter” ieguldījusi simtiem miljonu dolāru

Laikā, kad tiek veikta izmeklēšana saistībā ar aizdomām par Krievijas iejaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā, secināts, ka Kremlis, izmantojot ASV prezidenta Donalda Trampa znota biznesa partneri Juriju Milneru, ieguldījusi simtiem miljoniem ASV dolāru sociālo mediju platformās “Facebook” un “Twitter”.

Izmeklēšanas rezultāti atklāj Trampa vecākā padomnieka, znota Džerarda Kušnera saistību ar Krievijas valdības saistītu investoru Juriju Milneru.

Tāpat atklāts, ka Milners saņēmis 191 miljonu ASV dolāru no Krievijai piederošās VTB Bankas, ko investēt sociālajā medijā “Twitter”, kā arī “Facebook” saņēmis apmēram miljardu ASV dolāru no Krievijas enerģētikas uzņēmuma Gazprom, kas atbalstījis ar Milneru saistītu kompāniju.

Secināts, ka Milnera ieguldījums šajos sociālajos medijos bijis tik iespaidīgs, ka tad, kad viņš pārdeva savas daļas sociālajos medijos, viņam piederēja 8% Facebook un 5% Twitter.

Šobrīd gan nav atrasti pierādījumi, kas liecinātu, ka Kremļa atbalstītās investīcijas jebkādā veidā būtu saistītas ar propagandas kampaņu, kas, kā liecina atklājumi, “Facebook” vien sasniegusi 120 miljonus ASV iedzīvotāju.

Kā ziņots iepriekš, ASV kompānija „Twitter” identificēja un bloķēja 201 ar Krieviju saistītus kontus, no kuriem izplatīta nepatiesa informācija par pērn notikušajām ASV prezidenta vēlēšanām.

Sekojot sociālā tīkla „Facebook” piemēram, izmeklēšanas laikā atrasti 450 viltus konti, „Twitter” atklāja, ka 22 no šiem kontiem ir atbilstoši konti arī šajā tīklā, un vēl konstatēja arī 179 saistītus kontus un bloķēja tos, nolemjot, ka tie pārkāpj vietnes noteikumus.

„Twitter” arī identificēja 274 000 dolāru (233 000 eiro), ko 2016. gadā reklāmām iztērējis Kremļa finansētais angļu valodā raidošais telekanāls „Russia Today” (RT), bet „Facebook” paziņoja, ka Krievija šajā platformā reklāmām iztērējusi 100 000 dolāru (85 000 eiro), lai ietekmētu ASV politiku.

ASV Kongress un īpašais prokurors Roberts Millers izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanu procesā, kā arī Trampa kampaņas dalībnieku iespējamo sadarbību ar Maskavu.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress