Home » Baltija, Jaunumi » ‘Maxima Grupe’ kļuvusi par Polijas veikalu ķēdes ‘Stokrotka’ lielāko īpašnieku

‘Maxima Grupe’ kļuvusi par Polijas veikalu ķēdes ‘Stokrotka’ lielāko īpašnieku

Lietuvas mazumtirdzniecības holdings “Maxima Grupe” noslēdzis darījumu par Polijas uzņēmuma “Emperia Holding S.A.” iegādi, tādējādi kļūstot par tā pārvaldītās mazumtirdzniecības veikalu ķēdes “Stokrotka” lielāko īpašnieku, informēja uzņēmuma pārstāvji.
“Maxima Grupe” ir kļuvusi par “Emperia Holding S.A.” uzņēmuma galveno akcionāru, iegūstot 93,7% akciju 276 miljonu eiro vērtībā. Atbilstoši uzņēmuma datiem, noslēdzot minēto darījumu, “Maxima Grupe” kļuvis par vienu no lielākajiem Baltijas investoriem Polijā.

Mazumtirdzniecības ķēde “Stokrotka” ar 436 veikaliem Polijā ieņem apmēram 20% no piemājas veikalu segmenta. Uzņēmumā strādā apmēram 8200 darbinieku, un tā apgrozījums 2017.gadā bija 607 miljoni eiro.

Mazumtirdzniecības veikalu tīkla SIA “Maxima Latvija” pārstāve Liene Dupate-Ugule norādīja, ka darījumam par “Emperia Holding S.A.” iegādi nebūs tiešas ietekmes uz “Maxima Latvija” darbību. “Šis darījums dos iespēju uzņēmumam “Maxima Latvija” smelties pieredzi no tāda Eiropas mazumtirdzniecības līdera kāds ir “Stokrotka” Polijā,” sacīja Dupate-Ugule.

“Maxima grupe” pārvalda vairāk nekā 500 veikalus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Bulgārijā un Polijā. Baltijas valstīs tie darbojas ar zīmolu “Maxima”, Bulgārijā – “T-Market”, bet Polijā – “Aldik”. Tāpat tā pārvalda arī pārtikas un ikdienas patēriņa preču interneta veikalu “Barbora”. “Maxima Grupe” ietilpst “Vilniaus Prekyba” mazumtirdzniecības grupā, kas darbojas Baltijas valstīs, Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress