Home » Eiropa, Jaunumi, Latvija » Ieceļojot no atsevišķām valstīm arī vakcinētām un Covid-19 pārslimojušām personām būs nepieciešams negatīvs Covid tests

Ieceļojot no atsevišķām valstīm arī vakcinētām un Covid-19 pārslimojušām personām būs nepieciešams negatīvs Covid tests

Ņemot vērā strauju Covid-19 jaunā varianta – omikrona – izplatību Eiropā un nepieciešamību veikt pasākumus, lai mazinātu tā izplatību Latvijā, valdībā apstiprināti grozījumi rīkojumā par ārkārtējo situāciju. Tie paredz no 24. decembra līdz 2022. gada 11. janvārim ieceļotājiem Latvijā no Apvienotās Karalistes, Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Beļģijas, Īrijas, Vācijas un Krievijas, neatkarīgi no sadarbspējīga pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikāta esamības, nepieciešamību veikt arī Covid-19 testu.

Ja persona ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu ieceļo savādāk, piemēram, ar personīgo transporta līdzekli, un nav veikts Covid-19 tests pirms iebraukšanas Latvijā, Covid-19 testu jāveic nekavējoties pēc ieceļošanas Latvijas Republikā tuvākajā laboratorijā, bet ne vēlāk kā 24 stundu laikā.

Prasība par nepieciešamību veikt testu netiek attiecināta uz bērniem līdz 12 gadu vecumam, personām, kuras Latvijas Republiku šķērso tranzītā, uz transporta un pasažieru pārvadājumu pakalpojumu sniedzēja darbiniekiem un pasažieru, kravas vai tehnisko reisu apkalpes locekļiem u.c. gadījumos, kas atrunāti Ministru kabineta 2021. gada 28. septembra noteikumos Nr.662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress