Home » Jaunumi, Krievija » Jāsāk strādāt pie nākamajām sankcijām pret Krieviju, uzskata Dombrovskis

Jāsāk strādāt pie nākamajām sankcijām pret Krieviju, uzskata Dombrovskis

Jau tagad jāsāk strādāt pie nākamajām sankcijām pret Krieviju, intervijā LTV (LTV) pauda Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).

“Tā ir apjomīga sankciju pakete, un tā ir otrā sankciju pakete, kas pieņemta divu dienu laikā. Tā skar finanšu sektoru, enerģētikas sektoru, tā skar kritiskās tehnoloģijas attiecībā uz eksporta kontrolēm, tā skar transporta sektoru,” sacīja Dombrovskis.

Pēc viņa teiktā, ir noteiktas sankcijas pret dažādiem indivīdiem, kas ir iesaistīti lēmumu pieņemšanā saistībā ar agresiju pret Ukrainu. Ir ierobežota vīzu izsniegšana: “Nekavējoties jāsāk strādāt arī pie tālākiem pasākumiem pret Krieviju.”

Vienlaikus arī politiķis pauda nožēlu, ka Ķīna kā pasaules otrā lielākā ekonomika pagaidām nav iesaistījusies sankciju noteikšanā, un tas zināmā mērā mazina spiedienu uz Krieviju.

“Redzam, ka Krievijas agresija turpinās. Līdz ar to mums ir jāskatās, kas ir tālāki pasākumi, kurus varam īstenot, lai izdarītu spiedienu pret Krieviju ekonomiski un to izolētu politiski. Jāvērtē kāds papildu atbalsts var tikt sniegts Ukrainai,” sacīja politiķis.

Pēc viņa sacītā, sankcijas pašlaik aptver 70% no Krievijas finanšu sektora. “Informācija, kas pienāk, ir pretrunīga, bet ir indikācijas, ka Krievijas centrālā banka sāk veikt intervences finanšu tirgos, lai situāciju stabilizētu. Sankcijām jau ir ietekme uz Krievijas ekonomiku,” piebilda Dombrovskis.

“Mēs esam vērtējuši, kādas ir ES iespējas nodrošināt funkcionējošu gāzes tirgu gadījumā, ja Krievija atslēgtu gāzes piegādes ES. Un tas vērtējums ir, ka ne bez problēmām, bet principā to situāciju varētu uzturēt. Šo situāciju ir iespējams risināt,” atzina politiķis.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas rītā neilgi pēc Krievijas prezidenta Putina pavēles sākt “militāru operāciju” Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Foto: Valsts kanceleja

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress