Home » Āzija, Jaunumi, Latvija » Indriksone: Latviju un Dienvidkoreju vieno fokuss uz ilgtspējīgām inovācijām

Indriksone: Latviju un Dienvidkoreju vieno fokuss uz ilgtspējīgām inovācijām

Šā gada 13. jūlijā Gyeonggi provincē (Korejas Republikā) ekonomikas ministre Ilze Indriksone un Korejas Republikas Gyeonggi provinces gubernators Dong Yeon Kim parakstīja Saprašanās memorandu par sadarbību jaunuzņēmumu un inovāciju jomās.

Ekonomikas ministrijas un Gyeonggi provinces Sadarbības memorands paredz abpusēju atbalstu jaunuzņēmumu tīkla paplašināšanai, attīstībai un ienākšanai Latvijas un Dienvidkorejas tirgos, kā arī sadarbību ilgtspējīgas inovācijas, jauno tehnoloģiju, viedās mobilitātes un digitalizācijas jomās.

Latviju un Koreju, it īpaši Gyeonggi provinci, vieno fokuss uz inovācijām un ilgstspējīgu attīstību, kā arī digitalizācijas risinājumiem vairākos sektoros. Mūs vieno arī darba tikums, demokrātiskās vērtības un radoša domāšana, lai pārvarētu izaicinājumus un sasniegtu šķietami neiespējamās misijas. Kopā varam efektīvi strādāt pie globālu problēmu risināšanas, sasniedzot gan lokālos, gan globālos mērķus,” pēc līguma parakstīšanas norādīja ekonomikas ministre.

Tikšanās laikā ar Gyeonggi provinces gubernatoru ministre arī pārrunāja sadarbības iespējas augsto tehnoloģiju projektos un pētījumu programmās, tai skaitā biomedicīnas un biotehnoloģiju un Latvijas Viedās specializācijas stratēģijas jomās, kā arī kosmosa nozarē, kur Latvijai ir labi attīstīta infrastruktūra, modernā zinātne un tehnoloģijas.

Kā zināms, ekonomikas ministre Ilze Indriksone kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju no šā gada 12. jūlija atrodas darba vizītē Korejas Republikā (Seulā, Inčonā un Gyeonggi provincē), lai veicinātu divpusējo ekonomisko sadarbību un paplašinātu eksporta iespējas mūsu uzņēmējiem Āzijas reģionā.

Vizītes ietvaros tika parakstīts arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Korejas investīciju organizācijas “Eugene Capital and Securities” Saprašanās memorands par sadarbību investīciju piesaistes jomā, kā arī Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas un Korejas Biotehnoloģiju nozares organizācijas Saprašanās memorands par sadarbību biofarmācijas nozarē un veselības aprūpes sistēmā.

Vizītes ietvaros ministre atklāja arī starptautisko biomedicīnas un biotehnoloģiju izstādi “Bioplus Interphex Korea”, kur Latvijai pirmo reizi ir piešķirts goda valsts statuss. Vēl plānotas tikšanās ar Korejas Republikas Tirdzniecības, rūpniecības un enerģētikas ministru, Zinātnes un IKT ministru un Inčonas mēru, kā arī plānoti vairāku zinātnes un biotehnoloģiju centru apmeklējumi.

Ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni vizītē pavada Latvijas Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Korejas Republikā V.E. Āris Vīgants. Vizīte noslēgsies š.g. 14. jūlijā.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress