Home » Jaunumi, Latvija » LIAA parakstīs līgumu ar Ventspils pilsētas domi un Ventspils brīvostas pārvaldi par jaunas metodikas ieviešanu investoru piesaistē

LIAA parakstīs līgumu ar Ventspils pilsētas domi un Ventspils brīvostas pārvaldi par jaunas metodikas ieviešanu investoru piesaistē

Trešdien, 17.augustā, 14.00 Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Ventspils pilsētas dome un Ventspils brīvostas pārvalde parakstīs līgumu par sadarbības kārtību „Polaris process” ietvaros, kas nozīmē jaunas metodikas ieviešanu ārvalstu investoru piesaistē.

Lai padarītu investīciju piesaisti aktīvāku, plānveidīgu un efektīvāk izlietotu pieejamos finanšu līdzekļus, LIAA ir izstrādājusi metodiku mērķtiecīgai investīciju piesaistei, nosaucot to par  „POLARIS procesu”.

Līguma mērķis ir sekmēt komercdarbības attīstību pašvaldības administratīvajā teritorijā, veicinot investīciju, t.sk. ārvalstu, apjoma pieaugumu, palielināt pašvaldības konkurētspēju vietējā un starptautiskajos tirgos, kā arī paplašināt pašvaldības sadarbību ar esošajiem un potenciālajiem investīciju projektu īstenotājiem. Līgums balstās galvenokārt uz operatīvu un strukturētu informācijas apmaiņu.

LIAA pārstāvji ar metodiku „Polaris process” Ventspils domi un brīvostas pārvaldi iepazīstināja jau aprīlī, toreiz atzīstot, ka runāt par šīm tēmām Ventspilī nav lielas vajadzības, jo šeit ir viena no retajām pilsētām, kur investīciju piesaiste pēc līdzīga plāna norit jau sen. Respektējot Ventspils iestrādes darbā ar investoriem, Ventspils ir vienīgā pašvaldība, kur tiek parakstīts trīspusējs līgums – starp LIAA, pašvaldību un Brīvostas pārvaldi.

Līgumu parakstīs LIAA direktors Andris Ozols, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis. Līguma parakstīšana notiks 17.augustā, 14.00 Ventspils brīvostas pārvaldē, Ventspilī, Jāņa ielā 19.

Vairāk informācijas „POLARIS process” mājas lapā www.polarisprocess.com .

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress