Home » Jaunumi, Latvija » Atklāta Brabantia jaunā rūpnīca Latvijā

Atklāta Brabantia jaunā rūpnīca Latvijā

Šodien Nīderlandes vēstnieks Latvijā Jurians Krāks (Jurriaan Kraak) un Brabantia valdes priekšsēdētājs Krists van Elderens (Christ van Elderen), klātesot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoram Andrim Ozolam un Brabantia valdes locekļiem svinīgi pārgrieza rūpnīcas Brabantia atklāšanas sarkano lentu.

Ražotne Talsu rajona Pastendē ir pazīstamā sadzīves metālizstrādājumu produktu ražotāja Brabantia 5.rūpnīca pasaulē. Kopumā Nīderlandes kompānija „Brabantia” meitasuzņēmumā Latvijā investējusi 3,5 milj.LVL. Šobrīd ražotnē ar kopējo platību 6000 m² strādā vairāk nekā 60 darbinieku.

Līdz ar oficiālo rūpnīcas atklāšanu kompānija Latvijā uzsāk strādāt ar pilnu jaudu, ražojot divus no „Brabantia” produktu grupām- gludināmos dēļus un veļas žāvētājus. Šobrīd katru nedēļu rūpnīcā tiek saražoti 5000 – 6000 gludināmie dēļi un 4000 veļas žāvētāji. No darbības sākuma 2008.gadā, starptautiskajā tirgū pārdoti vairāk nekā 200 000 gludināmo dēļu ar uzrakstu Made in Latvia.

„Mēs esam patiešām lepni atklāt jauno rūpnīcu tieši šeit Latvijā. Mums bija vairākas izvēles iespējas starp daudzām citām Eiropas valstīm, bet mēs izvēlējāmies par labu Latvijai, jo gan 2008.gadā, kad pieņēmām lēmumu, gan tagad ir stabila nacionālā valūta piesaistīta eiro, stabilas ražošanas izmaksas, kvalificēti darbinieki ar labām angļu valodas zināšanām. Lielu lomu izvēlē nospēlēja LIAA atbalsts, kas reāli palīdzēja orientēties svešā valstī. Mēs kompānijā sakām, ka par mūsu produktu vienīgais balsotājs ir pircējs, kas balso ar savu iepirkuma grozu. Tagad Latvija stāv lielu izaicinājumu priekšā, jo gludināmo dēļu un veļas žāvētāju ražošana, kas ir Nīderlandes kompānijas Brabantia kvalitātes garants ir pārnesta uz Pastendi Latvijā”, atklāšanā uzsvēra „Brabantia” valdes priekšsēdētājs Krists van Elderens.

Nīderlandes vēstnieks Latvijā Juriāns Krāks: „Paaudzēm ilgi, Brabantia produkti ir bijuši daļa no nīderlandiešu ikdienas dzīves. Kā Nīderlandes pārstāvis, es esmu gan pārsteigts, gan lepns redzēt šo tik pazīstamo logo un firmas zīmi uz diviem veikaliem un rūpnīcas Latvijā. Es pazīstu uzņēmumu Brabantia kā stabilu un gudru uzņēmumu. Tāpēc es esmu pārliecināts, ka koncepts “Made in Latvia”, bet “Izgudrots Holandē” būs veiksmīgs un, ka uzņēmumam Brabantia šajā valstī būs spoža nākotne kā investoram, ražotājam un darba devējam.”

„Līdz ar rūpnīcas palaišanu pilnas jaudas darbībā Brabantia Latvia katru minūti ražo 1 gludināmo dēli, dienā vairākus simtus, bet katru nedēļu 7-8 kravas auto saražoto produkciju nogādā Centrāleiropas un Anglijas noliktavās. Kopš darbības sākuma Latvijā katru gadu esam dubultojuši ražošanas apjomus un apgrozījumu, šogad tas plānots ap 7 miljoniem latu. Reizē ar augošajiem finanšu rādītājiem un saražotās produkcijas apjomu proporcionāli pieaug arī uzraksta Made in Latvia pielietojums, un par to man personīgi liels gandarījums”, atklāšanā uzsvēra SIA „Brabantia Latvia” rūpnīcas direktors Georgijs Buklovskis.

Šobrīd kopumā Nīderlandes investīcijas Latvijas kompāniju pamatkapitālos sasniedz aptuveni 251.2 milj.LVL (4.vieta) un Latvijā ir vairāk nekā 320 Nīderlandes- Latvijas kopuzņēmumi.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols: „Esmu lepns, ka pateicoties veiksmīgai LIAA un Brabantia sadarbībai Latvijā ne tikai izveidota veiksmīgi strādājoša ražotne, bet neraugoties uz neseno krīzi, tā strauji attīstās palielinot darba vietu skaitu un kāpinot eksporta apjomus.”

SIA „Brabantia Latvia” darbību Latvijā, Talsu novada Ģibuļu pagastā uzsāka 2008.gadā. Izvērtējot potenciālo ražotnes atrašanās vietu, “Brabantia” salīdzināja vairākas Austrumeiropas valstis. Latvija tika izvēlēta, pateicoties augsti attīstītām metālapstrādes nozares tradīcijām, dalībai Eiropas Savienībā un eiro piesaistītai nacionālajai valūtai, kopumā labvēlīgai uzņēmējdarbības videi un LIAA sniegtajam atbalstam.

Par Brabantia

Šobrīd kompānija ražo plašu sadzīves metālizstrādājumu klāstu, kas iedalāmas piecās kategorijās: pārtikas glabāšanas tvertnes, atkritumu tvertnes, ēdiena gatavošanas trauki, veļas apkopes aprīkojums – gludināmie dēļi un žāvēšanas konstrukcijas, kā arī virtuves piederumi.

„Brabantia” produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 80 valstīm. Galvenie tirgi ir Lielbritānija, Francija, Nīderlande un Beļģija. Šobrīd kompānijai ir 22 pārstāvniecības visā pasaulē. Pašlaik kompānijai ir 4 rūpnīcas Eiropā (Holandē, Beļģijā, Lielbritānijā un Latvijā) un 1 rūpnīca Ķīnā.

Visa Latvijā saražotā produkcija tiek sūtīta uz Centrāleiropas un Anglijas noliktavām, kur tālāk saražotie gludināmie dēļi un veļās žāvētāji tiek eksportēti uz ES, tai skaitā uz Latviju un citam Eiropas valstīm, ASV, Dienvidamerikas un Āzijas valstīm.

„Brabantia” grupas 2010.gada apgrozījums sasniedza 93 miljoni eiro.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress