Home » Jaunumi, Latvija » LIAA notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 26.septembra līdz 2.oktobrim

LIAA notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 26.septembra līdz 2.oktobrim

Otrdien, 27.septembrī Rīgā, LIAA 2.stāva konferenču zālē (Pērses ielā 2) notiks bezmaksas seminārs “Mašīnu drošības direktīvas ieviešana un aktualitātes ES standartizācijas politikā”

Semināra pirmajā daļā tiks apskatīti jautājumi saistībā ar mašīnu drošības direktīvas ieviešanas praktiskajiem aspektiem. Otrā daļa tiks veltīta standartizācijas politikai ES, aplūkojot jaunās un plānotās Eiropas Komisijas iniciatīvas šajā jomā attiecībā uz inženiernozarēm – energoefektivitāte un zemsprieguma elektroiekārtas.

LIAA Semināru rīko sadarbībā ar Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociāciju, Orgalime un Eiropas Komisiju.
Otrdien, 27.septembrī turpināsies LIAA rīkotās skolēnu vizītes Latvijas uzņēmumos, lai iepazīstinātu skolēnus ar inovatīviem, veiksmīgiem Latvijas uzņēmumiem ne vien no teorētiskās, bet arī no praktiskās puses.
Ozolniekos (Saules ielā 8) Ozolnieku vidusskolas skolēni apmeklēs SIA “POLIURS”, savukārt piektdien, 30.septembrī Rīgas Valsts tehnikuma audzēkņi viesosies AS ”Grindeks’’ ( Rīgā, Krustpils ielā 53).
Otrdien, 27.septembrī Rīgā, Biznesa augstskolā Turība (Graudu ielā 68) notiks inovatīvā biznesa ideju konkursa „Ideja Kauss 2011” trešais apmācību seminārs „Mārketings”.

Seminārā konkursa 2.kārtas dalībniekiem tiks stāstīts par zīmola veidošanu, mobilo mārketingu, mārketinga paņēmieniem un tiks atbildēts uz jautājumu ar ko sākt un kā plānot mārketinga jautājumus biznesa projektam.
Otrdien, 27.septembrī LIAA un Ekonomikas ministriju sadarbībā ar reģionālajiem ES struktūrfondu informācijas centriem un Latvijas Pašvaldību savienību uzsāk reģionālās daudzdzīvokļu māju renovācijas dienas visos Latvijas reģionos.

Pirmajā, Latgales nedēļā, notiks bezmaksas semināri par atbalsta saņemšanas nosacījumiem daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijai ERAF aktivitātes „Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” ietvaros.

Semināru cikla sāksies Balvos, Balvu kultūras namā ( Brīvības ielā 61) un Kārsavā, Kārsavas kultūras namā (Vienības ielā 49c), ceturtdien, 29.septembrī Rēzeknē, Rēzeknes novada domē (Atbrīvošanas alejā 95) un Preiļos, Preiļu Biznesa inkubatorā (Kooperatīva ielā 6), piektdien, 30.septembrī Daugavpilī, Daugavpils pilsētas Domē (Krišjāņa Valdemāra ielā 1).

Trešdien, 27.septembrī Līvānos ,Līvānu 1.vidusskolā (Rīgas ielā 101) un Riebiņos, Riebiņu vidusskolā (Riebiņu novadā, Liepu ielā 21) piestās LIAA Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas ietvaros izveidotā mobilā ekspozīcija „Inovācijas busiņš”.
Skolēniem būs iespēja apskatīt interaktīvo, ceļojošo izstādi, kur pieredzējuši eksperti stāstīs par dabaszinātņu praktisko pielietojumu un inovatīvas uzņēmējdarbības attīstīšanas iespējām. Ekspozīcijas mērķis ir ieinteresēt un iedrošināt radošu, inovatīvu risinājumu meklējumiem jebkurā dzīves jomā, bet īpaši – uzņēmējdarbībā.
Nākamās pieturas būs ceturtdien, 28.septembrī, kad „Inovācijas busiņš” piestās Jēkabpilī, Jēkabpils valsts ģimnāzijā (Blaumaņa ielā 27) un Jēkabpils vakara vidusskolā (Palejas ielā 32).

Trešdien, 28.septembrī Rīgā, Upmalas birojos (Mūkusalas ielā 101) sāksies divu dienu bezmaksas seminārs “Jaunu ideju ģenerēšana”.

Semināra pirmajā dienā – No idejas līdz produktam, klientu vajadzību noteikšana – dalībniekiem tiks sniegtas zināšanas par ideju tālākas attīstīšanas priekšnosacījumiem un darbībām rezultāta sasniegšanai, kas ietver arī ideju attīstīšanas un potenciāla novērtēšanas metodes, patērētāja vajadzību analīzi, industriālā dizaina lomu jauna produkta izstrādē, kā arī komandas kompetenču novērtēšanu un pilnvērtīgas komandas veidošanas vadlīnijas.
Seminārs turpināsies piektdien, 30.septembrī ar tēmu – Jaunrades metodes un to izmantošana. Tā laikā dalībniekiem tiks iepazīstināti ar jaunrades metodi „6 domāšanas cepures”, sniegta informācija par prasmi izmantot situācijai atbilstošu ideju ģenerēšanas metodi un radošo domāšanu un lēmuma pieņemšanu biznesā.
Seminārs tiek organizēts valsts atbalsta programmas „Pasākumi motivācijas celšanai inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai” ietvaros.

Ceturtdien, 29.septembrī Rīgā, LIAA 2.stāva konferenču zālē (Pērses ielā 2) notiks bezmaksas seminārs “Latvijas būvniecības pakalpojumu sniedzēju un būvmateriālu ražotāju eksporta iespējas uz Lielbritāniju”

Seminārā klātesošie tiks iepazīstināti ar Lielbritānijas būvniecības tirgu, to regulējošiem normatīviem, celtniecības projektu datu bāzi ,,Glenigan,,. Latvijas uzņēmumi, kas strādā šajā tirgū, dalīsies ar savu pieredzi, pastāstīs par atšķirībām starp Latvijas un Lielbritānijas tirgu. Seminārā būs pieejama informācija par LIAA sniegto atbalstu un tuvākajiem pasākumiem Latvijas būvniecības sektora uzņēmumiem.
Semināra darba valoda angļu un latviešu

Piektdien, 30.septembrī Rīgā, LIAA 2.stāva konferenču zālē (Pērses ielā 2) notiks bezmaksas seminārs “Latvijas dabīgo produktu – pārtikas, kosmētikas un citu produktu ražotāju eksporta iespējas uz Lielbritāniju”

Seminārā tiks runāts par Lielbritānijas dabīgo produktu  tirgu, uzmanību veltot  pārtikas un  kosmētikas sektoriem. Ar savu pieredzi par Latvijas un Lielbritānijas tirgiem dalīsies uzņēmēju, kuri strādā ar britu partneriem. Lai tirgus apgūšanā nepieļaut kļūdas, tiks sniegts ieskats britu biznesa kultūrā. Seminārā tiks sniegta informācija par sniegto atbalstu un plānotajiem  pasākumiem Latvijas uzņēmumiem, tādējādi veicinot tālākās eksporta iespējas uz Lielbritāniju.
Seko LIAA jaunumiem: www.liaa.gov.lv, kā arī Twitter : LIAALatvija (twitter.com/liaalatvija)

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress