Home » Āzija, Jaunumi » Latvijas uzņēmēji Ķīnā piedalīsies Eiropas – Ķīnas biznesa sanāksmē

Latvijas uzņēmēji Ķīnā piedalīsies Eiropas – Ķīnas biznesa sanāksmē

No šī gada 2. līdz 10.septembrim Latvijas uzņēmēji dosies vizītē uz Ķīnas Tautas Republiku, lai piedalītos Eiropas – Ķīnas biznesa sanāksmē 2011 (Euro-China Business Meeting 2011). Vizītes ietvaros notiks pasākumi, lai veicinātu abu valstu uzņēmēju sadarbības kontaktus un Latvijas uzņēmumu biznesa iespējas Ķīnā.

Vizīte ir sadalīta divās daļās. Pirmās trīs dienas no 4.līdz 6.septembrim uzņēmēji tiksies ar Ķīnas provinces Liaoninas (Liaoning) pašvaldību pārstāvjiem, apmeklēs vietējos uzņēmumus, kā arī tiksies ar uzņēmumu pārstāvjiem, lai meklētu savus potenciālos sadarbības partnerus.

Otrajā vizītes daļā no 7. līdz 9. septembrim Dzjiliņa (Jilin) provincē uzņēmēji apmeklēs starptautisko izstādi „Northeast Asia Expo 2011”, iegūstot iespēju vienuviet iepazīt visu Ziemeļaustrumu Āzijas tirgu. Uzņēmēji piedalīsies arī Dzjiliņa provinces gubernatora rīkotajā pieņemšanā. Galvenais vizītes pasākums notiks 8.septembrī, kur „Eiropas – Ķīnas biznesa sanāksme 2011” ietvaros tiks rīkotas individuālās Eiropas un Ķīnas uzņēmēju tikšanās, kurās piedalīsies arī Latvijas pārstāvji.

„Eiropas – Ķīnas biznesa sanāksme 2011” mērķis ir nodrošināt Eiropas un Ķīnas uzņēmēju tiešās tikšanās, lai iepazītu pasaules tirgu un apspriestu kopīgās biznesa intereses. Sanāksmē tiks pārstāvētas automobiļu, dzelzceļa transporta, tehnikas, vides, lauksaimniecības pārtikas, IT, finanšu pakalpojumu un citas nozares. Kopumā sanāksmē piedalīsies dalībnieki no 15 Eiropas valstīm un vairāk kā 200 Ķīnas uzņēmumu pārstāvji.

Biznesa pasākumā no Latvijas piedalīsies 6 uzņēmēji, kuri pārstāv tulkošanas pakalpojumus, kokapstrādes, finanšu, vides un enerģētikas nozares. Latvijas uzņēmēji no misijas Ķīnā galvenokārt sagaida potenciālus sadarbības partnerus un iespēju iepazīties ar jaunu tirgu.

Latvijas uzņēmēju vizīti organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Darba programma veidota sadarbībā ar „Macro Euro-China Entrepreneurs Club” (MECEC),

Latvijas uzņēmēju dalība tirdzniecības misijā tiek rīkota Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta „Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” ietvaros.

Informācijai.
2010. gadā Ķīna bija Latvijas 29. lielākais preču eksporta un 11. lielākais preču importa partneris. Galvenās Latvijas eksporta preces uz Ķīnu ir metāla izstrādājumi un minerālie produkti. Visvairāk no Ķīnas ieved mašīnas un mehānismus; elektriskās iekārtas un dažādas rūpniecības preces. Latvijas pakalpojumu tirdzniecībā ar Ķīnu gan eksportā, gan importā pārsvars ir pārvadājumiem un tūrismam. Pēc investīcijām Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā Ķīna ierindojas 69. vietā, investīciju apjomam sasniedzot 184,5 tūkst. LVL.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress