Home » Jaunumi, Latvija » Skolēni klātienē iepazīs veiksmīgus Latvijas uzņēmumus

Skolēni klātienē iepazīs veiksmīgus Latvijas uzņēmumus

 

Septembrī un oktobrī to Latvijas skolu audzēkņiem, kuras savās programmās īpašu uzmanību pievērš ekonomikas tēmām, būs iespēja viesoties 20 inovatīvos, veiksmīgos Latvijas uzņēmumos, tādējādi gūstot priekšstatu par uzņēmējdarbību ne vien no teorētiskās, bet arī no praktiskās puses. Šādu iespēju jauniešiem jau trešo gadu piedāvā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība.

LIAA direktora vietnieks Māris Ēlerts uzsver: „Sarunās ar skolu pedagogiem secinājām, ka ikdienas darbā viņiem bieži pietrūkst uzskatāmu veiksmīgu Latvijas uzņēmumu piemēru, par kuriem stāstīt saviem audzēkņiem un analizēt to darbības panākumu atslēgas. Pirms trim gadiem mēs nācām ar iniciatīvu Latvijas skolu izglītojamo intereses par inovatīvajiem uzņēmumiem rosināšanas pasākumi. Uzņēmumu apmeklējums ir liels ieguvums gan jauniešiem, kuri redz, kā dažādi biznesa principi darbojas praksē, gan viņu skolotājiem, kuri šādā veidā gūst praktisku informāciju un papildu materiālu turpmākam darbam.”

No septembra vidus līdz pat 20. oktobrim skolēni no visiem Latvijas reģioniem varēs klātienē iepazīt farmācijas uzņēmuma Grindeks, inovatīvu iepakojuma materiālu ražotāja Pepi Rer, pārtikas produktu ražotnes Rūjienas saldējums, rotaļlietu ražotāja Varis Toys, veļas ražotāja Lauma Fabrics, inovatīvās kokmateriālu ražotnes Dendrolight Latvia un citu radošu un panākumiem bagātu Latvijas uzņēmumu ikdienas darbu, vadības principiem principus un attīstības gaitu. Kā norāda M.Ēlerts, liela uzmanība uzņēmumu apmeklējumu laikā tiks veltīta tam, lai jauniešos rosinātu interesi par inovācijām, netradicionāliem biznesa risinājumiem un zināšanu nozīmi uzņēmējdarbībā.

Pirmā skolēnu vizīte 21.septembrī būs Dobelē, uzņēmumā SIA „Baltic candles”, pēc tam 23.septembrī skolēni viesosies Valkā, SIA „PEPI RER” un Rūjienā, SIA „Rūjienas saldējums”.
Uzņēmumu apmeklējumos skolēni arī uzzinās par attiecīgā reģiona uzņēmējdarbības attīstību, pašvaldības atbalstu un pieejamajiem atbalsta instrumentiem jaunajiem uzņēmējiem, tostarp biznesa inkubatoriem. Ar šiem pasākumiem LIAA vēlas rosināt skolēnu, jo īpaši vecāko klašu audzēkņu, interesi par biznesu.

Skolēnu vizītes Latvijas uzņēmumos tiek nodrošinātas ar ERAF un ES atbalstu īstenotās Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas ietvaros, ko jau trešo gadu īsteno LIAA.

 

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress