Home » Eiropa, Jaunumi » Londonā notiek konference Latvijas un Lielbritānijas uzņēmējdarbības veicināšanai

Londonā notiek konference Latvijas un Lielbritānijas uzņēmējdarbības veicināšanai

26.oktobrī Londonā notika konference Latvijas un Lielbritānijas uzņēmējdarbības veicināšanai, ko rīkoja Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā (BCCL) sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Lielbritānijā un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Pasākuma mērķis bija sekmēt eksporta kontaktus, potenciālās uzņēmējdarbības partnerības un investīciju iespējas. Šāda ikgadēja konference Londonā notiek trešo reizi, šogad īpašu uzmanību pievēršot Latvijas uzņēmumu atpazīstamības veicināšanai Lielbritānijā. Konferencē tika pārstāvēti vairāk nekā desmit Latvijas uzņēmumu, kam bija iespēja veidot kontaktus ar britu partneriem.

Saistībā ar konferenci notika vēstnieka Eduarda Stiprā un Lielbritānijas parlamenta visu partiju grupas sadarbībai ar Latviju vadītāja Kristofera Pinčera (Christopher Pincher MP for Tamworth) pieņemšana Parlamentā. Šis ir pirmais ievērojamākais sadarbības grupas publiskais pasākums kopš grupas izveidošanas šī gada maijā. Pieņemšanā piedalījās vairāk nekā 120 viesu – Latvijas un Lielbritānijas uzņēmumu, valsts institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvji, parlamentārieši, tajā skaitā Eiropas lietu ministrs Deivids Lidingtons (David Lidington) un darba, patērētāju un pasta jautājumu ministrs Edvards Deivijs (Edward Davey).

Pasākums veicināja Latvijas atpazīstamību un sekmēja Latvijas un Lielbritānijas attiecību stiprināšanu. Lielbritānijas politiķi saredz praktisku nozīmi sadarbībai ar Latviju, jo pēdējo gadu notikumi ir pierādījuši, ka citas valstis, tajā skaitā Lielbritānija, var mācīties no Latvijas pieredzes ekonomiskās krīzes pārvarēšanā. Visu partiju grupas sadarbībai ar Latviju galvenais uzdevums ir Lielbritānijas un Latvijas divpusējo attiecību veicināšana, tajā līdzdarbojas 20 pārstāvji no visām Lielbritānijas parlamentā ievēlētajām partijām.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress