Home » Jaunumi, Latvija » E.Rinkēvičs: Latvija vēlas palielināt eksporta apjomus uz Spāniju

E.Rinkēvičs: Latvija vēlas palielināt eksporta apjomus uz Spāniju

17.novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Spānijas vēstnieci Latvijā Mariju Konsuelo Femeniju Gvardiolu (Maria Consuelo Femenia Guardiola), kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē. Sarunas partneri atzinīgi novērtēja līdzšinējo Latvijas un Spānijas sadarbības pieredzi, kā arī pauda apņēmību tālāk padziļināt valstu ekonomisko sadarbību un kultūras saiknes.

Sarunā ārlietu ministrs izteica pateicību Spānijai par iepriekšējo dalību NATO Gaisa telpas patrulēšanā Baltijas valstīs, kā arī cerību par sadarbības turpināšanos šajā jomā.

Pārrunājot sadarbības iespējas ekonomikā, E.Rinkēvičs norādīja, ka Latvija vēlas palielināt eksporta apjomus uz Spāniju, īpaši precēm ar augstu pievienoto vērtību, kā arī saredz labas perspektīvas spāņu investoru darbībai Latvijā.

Spānijas vēstniece par vienu no savas darbības prioritārajiem virzieniem ir izvirzījusi spāņu kultūras un valodas popularizēšanu Latvijā un atzīmēja sabiedrības aktīvo interesi gan spāņu valodas apguvē, gan kultūras iepazīšanā.

Marija Konsuelo Femenija Gvardiola akreditācijas rakstu valsts prezidentam iesniedza šā gada12. aprīlī.

 

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress