Home » Āzija, Jaunumi » Iespēja stažēties Japānā un Dienvidkorejā Latvijas uzņēmumu vadītājiem

Iespēja stažēties Japānā un Dienvidkorejā Latvijas uzņēmumu vadītājiem

Latvijas uzņēmumu vadītāji (executives) līdz 2012.gada maijam var pieteikties Eiropas Komisijas (EK) apmaksātai 45 nedēļu prakses programmai Japānā un Dienvidkorejā.

“Executive Training Programme” programma paredzēta ES uzņēmumiem, kas jau eksportē uz Japānu vai Dienvidkoreju, investē šajās valstīs vai gatavojas to darīt, nodarbina vismaz piecus darbiniekus un kuru gada apgrozījums ir vismaz viens miljons eiro.

Katrs programmas dalībnieks saņems aptuveni 2000 eiro lielu mēneša stipendiju un vispirms piedalīsies trīs nedēļu sagatavošanas kursā Londonā, pēc tam 30 nedēļas pavadīs kādā no Dienvidkorejas vai Japānas universitātēm, iepazīstoties ar attiecīgās valsts valodu un biznesa kultūru, bet programmas noslēgumā 12 nedēļas praktizēsies kādā Japānas vai Dienvidkorejas uzņēmumā. Kārtējais programmas cikls sāksies nākamā gada novembrī, un tā ietvaros abās valstīs varēs stažēties līdz 60 Eiropas uzņēmumu vadītāju.

EK prakses programma Japānā un Dienvidkorejā tiek īstenota jau kopš 1979.gada, lai tā palīdzētu Eiropas uzņēmumiem nostiprināties abu Āzijas valstu tirgos. Japāna un Dienvidkoreja ir attiecīgi 6. un 9.lielākā ES tirdzniecības partnere, taču Eiropas valstu uzņēmumiem strādāt šajos tirgos nereti joprojām traucē valodu un kultūras barjeras.

Vairāk informācijas par programmu un pieteikšanos: www.eutp.eu

 

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress