Home » Jaunumi, Latvija » Notiek ikgadējā Latvijas diplomātisko misiju vadītāju sanāksme

Notiek ikgadējā Latvijas diplomātisko misiju vadītāju sanāksme

No 19. līdz 21.decembrim Ārlietu ministrijā norisinās ikgadējā Latvijas vēstnieku darba sanāksme. Tās mērķis ir izvērtēt aizvadītā gadā paveikto un apspriest ārlietu dienesta uzdevumus nākamajam gadam. Sanāksmi atklāja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, vēstniekus uzrunāja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, notika tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, kā arī sanāksmes dalībniekus Rīgas pilī uzņēma Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Vēstnieku sanāksmē tiek apspriesti tādi dienaskārtības jautājumi kā ārlietu dienesta attīstība un aktuālie uzdevumi, Latvijas ārpolitikas un drošības politikas prioritātes 2012.gadam, Eiropas Savienības finanšu politikas izaicinājumi, Latvijas politiskās un ekonomiskās prioritātes ES ārējo attiecību jomās un drošības politikas prioritātes NATO ietvaros.

Globālās ārpolitikas kontekstā notika diskusija ar ES attīstības komisāru Andri Piebalgu par 2011.gada ārpolitikas globālajiem izaicinājumiem un 2012.gada perspektīvām.

Diskusijās par ES finanšu politikas izaicinājumiem piedalījās arī Luksemburgas ārlietu ministrs Žans Aselborns (Jean Asselborn) un Somijas ārlietu ministrs Erki Tuomioja (Erkki Tuomioja).

Diskusijā ,,Latvijas politiskās un ekonomiskās prioritātes ES ārējo attiecību jomās – Austrumu partnerība, attiecības ar Krieviju, Centrālāziju’’ ievadvārdus teica satiksmes ministrs Aivis Ronis. Savukārt aizsardzības ministrs Artis Pabriks informēja par aktualitātēm aizsardzības jomā. Par drošības politiku NATO kontekstā vēstniekus uzrunāja ASV vēstnieks NATO Ivo Dālders (Ivo Daalder).

Sanāksmes ekonomikas sadaļā ir paredzēta Latvijas ekonomikas ministra Daniela Pavļuta prezentācija par paveikto un darāmo ekonomikas izaugsmei un investīciju vides sakārtošanai. Par Latvijai prioritārajām nozarēm eksportā un investīcijās stāstīs Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Savukārt Latvijas Darba devēju konfederācija pasniegs atzinības rakstus tiem diplomātiem, kas šajā gadā snieguši vislielāko atbalstu uzņēmējiem.

 

Mediju ievērībai!

21.decembrī

Plkst. 13.00 – 13.05 Latvijas Darba devēju konfederācijas atzinības rakstu pasniegšana diplomātiem.

Foto/video/preses iespēja.

Mediju pārstāvjiem, kuri vēlas izmantot medijiem piedāvātās iespējas Ārlietu ministrijā, lūgums informēt ministrijas preses centru pa tālruni: 67016272.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress