Home » Jaunumi, Latvija » Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis aicina uzņēmējus paplašināt sadarbību ar Līča valstīm

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis aicina uzņēmējus paplašināt sadarbību ar Līča valstīm

25.janvārī Ārlietu ministrijā apaļā galda diskusijā „Latvijas eksporta iespējas Līča valstīs (Apvienotie Arābu Emirāti, Katara un Kuveita)” Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis aicināja uzņēmējus paplašināt sadarbību ar Līča valstīm.

Apaļā galda diskusijā piedalījās Latvijas vēstnieks Kuveitā Ilgvars Kļava, V.E. Kuveitas vēstnieks Latvijā Dr. Musāids Alhārūns un videokonferences režīmā  arī Latvijas vēstnieks Apvienotajos Arābu Emirātos Māris Selga, kuri informēja par attiecīgo valstu tirgu raksturīgākajām iezīmēm un eksporta iespējām tajās.

Atbalstot Latvijas eksportētāju centienus apgūt Līča valstu tirgu, Latvijas vēstnieks Kuveitā Ilgvars Kļava norādīja, ka „uzņēmējiem, kas nopietni nolēmuši izvērst savu darbību Līča valstīs, svarīgi nodrošināt sava pārstāvja klātbūtni reģionā.”

Informējot par eksporta iespējām uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Latvijas vēstnieks Apvienotajos Arābu Emirātos Māris Selga uzsvēra, ka „Latvijas uzņēmējiem ir aktīvāk jāizmanto tirdzniecības kameras sniegtais atbalsts.”

Diskusijas ietvaros tika sniegta Ārlietu ministrijas sagatavota prezentācija par Latvijas ekonomisko sadarbību ar Kataru, un savā līdzšinējā sadarbības pieredzē ar Līča valstīm dalījās SIA „Evopipes” eksporta vadītājs Māris Melderis.

V.E. Kuveitas vēstnieks Latvijā Dr. Musāids Alhārūns iedrošināja Latvijas uzņēmējus attīstīt sadarbību ar Kuveitu, akcentējot to, ka ir svarīgi apmeklēt šo valsti, lai dibinātu tiešos kontaktus ar attiecīgo nozaru pārstāvjiem.

Apaļā galda diskusiju rīkoja Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru. Šogad šī bija pirmā diskusija apaļā galda diskusija cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” ietvaros, kurā uzņēmējiem ir iespēja nodibināt tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs, kā arī tiek nodrošināta regulāra Latvijas vēstnieku ārvalstīs apkopotās un analizētās informācijas pieejamība un plašāka pielietošana tautsaimniecības izaugsmes veicināšanā.

Nākamā apaļā galda diskusija, kas notiks 2012.gada 15.februārī, būs veltīta Latvijas un Japānas tirdzniecības attiecībām.

Ieinteresētie uzņēmēji, tautsaimniecības nozaru un valsts pārvaldes institūciju pārstāvji aicināti sekot līdzi diskusiju kalendāram Ārlietu ministrijas mājas lapā un pieteikt savu dalību pasākumā Ārlietu ministrijas Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas 3.sekretāram Mārtiņam Teterim (martins.teteris@mfa.gov.lv, tālrunis 67016379).

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress