Home » Eiropa, Jaunumi » Vēstniece tiekas ar Flandrijas ārlietu dienesta ģenerālsekretāru

Vēstniece tiekas ar Flandrijas ārlietu dienesta ģenerālsekretāru

19.janvārī Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce – Līcīte iepazīšanās vizītē tikās ar Flandrijas reģiona valdības Ārlietu departamenta ģenerālsekretāru Koenu Verlaktu (Koen Verlaeckt).

Puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Flandrijas sadarbību pēdējo 15 gadu laikā kopš pirmās Latvijas – Flandrijas sadarbības programmas parakstīšanas. Šajos gados ir sekmīgi realizēti 40 sadarbības projekti dažādās jomās, tajā skaitā zemkopības, vides, satiksmes, zinātnes, nodarbinātības, kultūras, labklājības, veselības, izglītības, pilsētplānošanas un sabiedrības pārvaldes jomās. Tāpat puses pārrunāja Latvijas un Flandrijas izaicinājumus saistībā ar finanšu krīzi un Eiropas Savienības izvirzītājām finanšu disciplīnas prasībām.

Sarunas laikā puses apsprieda sadarbības prioritātes – investīciju veicināšanu, kultūras apmaiņu un tūrisma sakaru stimulēšanu. Tāpat tika apsvērti konkrēti projekti, tostarp pieredzes apmaiņas vizītes organizēšana saistībā ar energoefektivitātes jautājumiem, sadarbības veicināšana pētījumu un attīstības politikas jomā un augstskolu sadarbības stiprināšana.

Ģenerālsekretārs iepazīstināja vēstnieci ar Flandrijas valdības projektu saistībā ar Pirmā pasaules kara simtgades piemiņu 2014. – 2018.gadā. Tas tiek iezīmēts kā starptautisks projekts ar mērķi veicināt izpratni par miera vērtību.

Turpinot regulāru vēstniecības sadarbību ar Flandrijas ārlietu dienestu, 20.janvārī vēstniece tikās ar Flandrijas reģiona valdības Ārlietu departamenta pārstāvi Baltijas valstīs un Polijā Koenu Haverbeki (Koen Haverbeke), lai pārrunātu 2011.gada vasarā parakstītās Latvijas – Flandrijas sadarbības programmas 2012. – 2014.gadam izpildi.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress