Home » Jaunumi, Latvija, Z-Amerika » Kanādas vēstnieks atzinīgi novērtē Latvijas ekonomikas atkopšanās gaitu

Kanādas vēstnieks atzinīgi novērtē Latvijas ekonomikas atkopšanās gaitu

Kanādas vēstnieks Latvijā Džons Morisons (John Morrison) vakar, 28.martā, tikšanās laikā ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu atzinīgi novērtēja Latvijas ekonomikas atkopšanās gaitu.

Abas puses uzsvēra, ka līdzšinējā sadarbība starp Latviju un Kanādu veidojusies ļoti laba, bet, ņemot vērā potenciālu turpmākai sadarbībai, būtu jāstiprina un jāveicina gan divpusējā tirdzniecība, gan arī investīcijas. Ekonomikas ministrs D.Pavļuts vēstnieku informēja par izstrādāto un valdībā šonedēļ atbalstīto pasākumu plānu uzņēmējdarbības vides uzlabošanā, kas biznesa vidi padarīs uzņēmējiem vēl draudzīgāku un saprotamāku, samazinot arī birokrātiskās procedūras, piemēram, būvniecības jomā.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī Eiropas Savienības (ES) un Kanādas sadarbības jautājumi, tostarp, ES-Kanādas Visaptverošs ekonomikas un tirdzniecības līgums, kura noslēgšana stiprinās divpusējo un reģionālo tirdzniecību, kā arī veicinās ES eksportētāju konkurētspēju globālajā tirgū, mazinot tirdzniecības barjeras.

2011.gadā Latvijas preču un pakalpojumu eksports uz Kanādu veidoja 22,1 miljonus eiro (15,53 miljonus latu), bet imports – 9,8 miljonus eiro (6,88 miljonus latu). Latvijas eksports uz Kanādu pagājušajā gadā audzis par 26%, salīdzinot ar 2010.gadu, bet imports samazinājies par 84,2%.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress