Home » Āzija, Jaunumi » LIAA: Izpētes tirdzniecības misija uz Seulu (Dienvidkoreja)

LIAA: Izpētes tirdzniecības misija uz Seulu (Dienvidkoreja)

Veicinot Latvijas atpazīstamību ārvalstīs un tālo, bet ekonomiski attīstīto tirgu izpēti, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar KOIMA (Korea Importers Assocition) un LR vēstniecību Japānā no šī gada 2. līdz 6. decembrim organizē Latvijas farmācijas un kokapstrādes nozaru uzņēmumu tirdzniecības misiju uz Dienvidkoreju.

Dienvidkoreja ierindojas valstu pirmajā desmitniekā pēc jaunu, oriģinālu zāļu izgudrošanas apjoma. Dienvidkorejai, ņemot vērā tās pieredzi bioloģiski aktīvo vielu ražošanā, ir visas iespējas kļūt par pasaules līderi bioloģiski līdzīgo zāļu (angļu val. – biosimilars) izstrādāšanā. Taču Dienvidkorejas farmācijas nozares konkurētspēju mazina nepietiekami efektīvā zāļu pārbaude, klīniskie pētījumi un mārketings. (Avots: DATAMONITOR Research Store.)
Starp Eiropas Savienību (ES) un Dienvidkoreju ir noslēgts brīvās tirdzniecības nolīgums (spēkā no 2011. gada 1. jūlija), kura darbības joma un tarifu liberalizācijas ātrums ir vēl nepieredzēts. Tā ir jauna pieeja ievērojamu beztarifu barjeru likvidēšanai visās nozarēs, tostarp arī farmācijas nozarē. (Avots: Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.)
Dienvidkorejas meža nozare ir atkarīga no izejmateriālu importa, kas veido aptuveni 80% no vietējā patēriņa. Pēdējā laikā pieaug patērētāju interese par augstvērtīgiem koksnes izstrādājumiem, kā “Do-It-Yourself” mēbelēm. Augstvērtīgi kokmateriāli ir nepieciešami Dienvidkorejas dabas taku iekārtošanai.

Tirdzniecības misijas programmas projekts:

  • 2. decembrī izlidošana no Rīgas;
  • 3. decembrī ielidošana Seulā;
  • 4. decembrī informatīvs seminārs par Dienvidkorejas institucionālo un regulatīvo vidi, iespējām Dienvidkorejā, par aktuālo farmācijas un kokapstrādes nozarēs, par ieiešanu Dienvidkorejas tirgū; tikšanās ar potenciālajiem partneriem;
  • 5. decembrī vizītes uz kompānijām, tikšanās ar potenciālajiem partneriem, asociāciju u.c. organizāciju pārstāvjiem;
  • 6. decembrī izlidošana no Seulas.

Dalības aptuvenās izmaksas:

  1. Lidojums Rīga-Seula-Rīga (Rīga-Seula 2. decembrī un Seula-Rīga 6. decembrī).
    Cena ~ LVL 550).
  2. Viesnīca Seulā. 3 naktis.
    Cena ~ LVL 70-100 par nakti.
  3. Pārējie izdevumi: kontaktu atlase, vietējais transports u.c. organizatoriskie izdevumi (ja tādi būs). ~ LVL 70 no uzņēmuma.

Atbalstu līdz 50% vizītes organizēšanai un komandējuma izdevumiem (avio biļetes, viesnīcas un dienas nauda) uzņēmēji var saņemt, iesniedzot projektu LIAA administrētajā ES fondu programmā “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”. Vairāk informācijas šeit.

Dalībai tirdzniecības misijā aicinām pieteikties pie LIAA projektu vadītājas Baibas Bērziņas, sūtot aizpildītu pieteikuma anketu uz baiba.berzina@liaa.gov.lv līdz š.g. 13. septembrim.

Pieteikuma anketa

Kontaktinformācija:
Baiba Bērziņa
Projektu vadītāja, Eksporta veicināšanas nodaļa
Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Pērses iela 2, Rīga, LV-1442
Tālrunis: +371 67039409
Mobilais t.: +371 26497485
Fakss: +371 67039401
E-pasts: baiba.berzina@liaa.gov.lv

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress