Home » Jaunumi, Latvija » Latvijas ārlietu ministrs tiksies ar Rumānijas ārlietu ministru

Latvijas ārlietu ministrs tiksies ar Rumānijas ārlietu ministru

30.maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tiksies ar Rumānijas ārlietu ministru Titusu Korlaceanu (Titus Corlățean), kurš Latvijā ieradīsies oficiālā vizītē.

E. Rinkēvičs ar savu rumāņu kolēģi pārrunās Latvijas un Rumānijas divpusējās sadarbības jautājumus, Eiropas Savienības (ES) aktualitātes, tai skaitā Latvijas pievienošanos eirozonai un ES nākotnes jautājumus, kā arī pievērsīsies aktuālajām starptautiskās politikas norisēm. Abi ministri diskutēs arī par Austrumu partnerību, ES paplašināšanos, kā arī par ES makro-reģionālajām stratēģijām.

Rumānijas ārlietu ministra vizītes laikā Rīgā norisināsies arī Latvijas – Rumānijas biznesa forums, kuru atklās abu valstu ārlietu ministri. Forumā no Rumānijas piedalīsies informācijas tehnoloģiju, farmācijas, pārtikas, tūrisma, enerģētikas, koksnes uzņēmumu pārstāvji. Biznesa foruma laikā tiks prezentēta Rumānijas un Latvijas uzņēmējdarbības vide, kā arī potenciālie sadarbības virzieni.

Vizītes laikā Rumānijas ārlietu ministrs piedalīsies grāmatas „Rumānijas – Latvijas attiecības. Diplomātiskie dokumenti (1918. – 1958.)” atvēršanas pasākumā. Grāmata ir veltīta Latvijas un Rumānijas diplomātisko attiecību nodibināšanas 90. gadadienai. Tajā apkopoti 205 dokumenti abās oriģinālvalodās – latviešu un rumāņu, un katram dokumentam ir pievienots tulkojums angļu valodā. Krājuma zinātniskie redaktori un sastādītāji ir Silviu Miloiu, Ēriks Jēkabsons, Laima Jēkabsone un Aleksandru Ghiša.

Šī būs pirmā Rumānijas ārlietu ministra oficiālā vizīte Latvijā kopš 1991. gada.

Vizītes laikā Latvijā Rumānijas ārlietu ministram paredzētas tikšanās arī ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress