Home » Jaunumi, Latvija » Apbalvos 25 labākos Latvijas eksportējošos zīmolus

Apbalvos 25 labākos Latvijas eksportējošos zīmolus

Šodien, 1.jūlijā, Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, tiks apbalvoti 25 spēcīgākie Latvijas eksporta zīmoli, kas saņems Latvijas eksportējošo uzņēmumu atbalsta kustības apbalvojumu The Red Jackets jeb Sarkanās žaketes. Tāpat tiks apbalvoti arī 11 jaunie eksporta uzņēmumi The Rising Stars jeb Uzlecošās zvaigznes, kas saņems kustības The Red Jackets mentoru atbalstu tālākai uzņēmējdarbības attīstīšanai un pilnveidošanai.

The Red Jackets ir Latvijas eksportējošo uzņēmumu atbalsta kustība, kuras mērķis ir radīt vienotu, uzrunājošu, saprotamu stāstu par Latviju kā izcelsmes valsti – no kurienes nākam, kas ir mūsu vērtības, ar ko atšķiramies. Un iedrošināt visus eksportējošos uzņēmumus izmantot šo stāstu, lai to komunikācija būtu vienota, apvienojot vērtības un kvalitātes.

Andris Rubīns, DDB Latvija vadītājs: „Lai arī esam iemācījušies radīt un pārdot produktus tuvos un tālos eksporta tirgos, tomēr spilgtu Latvijā radītu zīmolu komunikāciju piemēru ārvalstīs pagaidām ir gaužām maz. Tātad nav arī pievienotās vērtības, ko rada unikāls, mīlēts un ietekmīgs zīmols. Zīmols, par kuru runā cilvēki un raksta mediji, par kuru pircēji gatavi maksāt vairāk. Tieši tāpēc nolēmām radīt kustību The Red Jackets, kuras mērķis ir apvienot līdzīgi domājošos, iedrošināt un iedvesmot aktīvāk izmantot zīmola potenciālu eksporta tirgos, mācīties vienam no otra, kā arī vairāk sadarboties.”

Ivars Golsts, Latvijas Garantiju aģentūras direktors: „Latvijas Garantiju aģentūras viens no darbības stūrakmeņiem ir Latvijas eksportētāju atbalstīšana, tādēļ jo īpaši gandarīti mēs esam, ka šodien godināsim 25 veiksmīgākos un neatlaidīgākos, kas būs karognesēji šai uzsāktajai kustībai.”

Santas Purgaile, bankas Citadele valdes locekle: „Eksports spēlē ļoti svarīgu lomu ne tikai konkrētā uzņēmuma, bet visas valsts attīstībā. Jau šobrīd eksports veido vairāk nekā pusi jeb aptuveni 60% no Latvijas IKP. Banka Citadele vienmēr ir par iedvesmošanos un varēšanu, tādēļ ceram, ka šo eksportējošo uzņēmumu veiksmes stāsti iedvesmos arī citus Latvijas uzņēmumus jauniem sasniegumiem, un godam nesīs Latvijas vārdu pasaulē!”

Nosaukums The Red Jackets jeb Sarkanās žaketes radies iedvesmojoties no daudzo eksportētāju neparastās izturības, spītības, spējas aizraut, izcelties un izdzīvot citu, daudz lielāko valstu spēlētāju vidū. Reiz arī Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga tika pamanīta starp pelēkā tērptajiem valstu prezidentiem, pozējot koši sarkanā kostīmā. Taču pats galvenais – kostīms slēpa patiešām izcilu, drosmīgu, spēcīgu personību. Vaira Vīķe-Freiberga ir iedvesmojusi kustības The Red jackets idejas autorus, un savu atbalstu The Red Jackets idejai apliecinās arī svinīgajā pasākumā klātesot un godinot Latvijas eksporta uzņēmumu izlasi.

2013. gadā GatewayBaltic sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu veica eksportējošo uzņēmumu zīmolu pētījumu, veicot vērienīgu Latvijas uzņēmumu zīmolu analīzi, analizējot vairāk nekā 1500 Latvijas eksportējošos uzņēmumus un to zīmolus, kuru eksports ir virs pus miljona latu. No tiem 1150 ir preču ražotāji, bet pārējie gandrīz 400 uzņēmumi ir no pakalpojumu sektora. Pētījuma rezultātā tika noskaidroti Latvijas TOP 100 eksportējošie zīmoli, no kuriem ekspertu komisija izvirzīja 25 eksporta zīmolu izlasi The Red Jackets, kas veido Latvijas tēlu ārpus valsts robežām.

Latvijas eksporta uzņēmumu izlasi The Red Jackets Top 100 veido tādi uzņēmumi kā SIA Madara Cosmetics, VAS Latvijas dzelzceļš, AS Latvijas balzams, SIA Lauma Fabrics, SIA Hanzas Elektronika, AS Air Baltic Coorporation, SIA Evopipes, SIA NP Foods, SIA Stenders, AS SAF Tehnika, AS UPB, SIA Valpro, SIA Tilde, AS Valmieras stikla šķiedra, SIA Film Angels Studio u.c.

The Red Jackets kustība ir paraugs sadarbībai starp Latvijas privāto, valsts un nevalstisko sektoru. The Red Jackets līdzautori ir GatewayBaltic, Zīmolu ligzda MATKA, DDB Latvija, LTRK un MRS Grupa, un to padara iespējamu finansiālais atbalsts no riska kapitāla fondiem Eko Investors un Baltcap, Latvijas Garantiju aģentūras, kā arī Citadeles un Hipotēku un Zemes bankas, un juridiskā biroja Varul.

The Rising Stars jeb Uzlecošās zvaigznes ir kustības The Red Jackets organizēts konkurss, eksportējošiem uzņēmumiem, kas vēl nav sasnieguši LVL 500 tūkst. eksporta apjomu. Konkursa mērķis ir apzināt jaunus, inovatīvus un radošus eksportējošus vietējos uzņēmumus, kas nes Latvijas vārdu pasaulē, veidojot Latvijas zīmolu ārpus valsts robežām.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress