Home » D-Amerika, Jaunumi, Latvija » AirDog iegūst lielu popularitāti ASV

AirDog iegūst lielu popularitāti ASV

airdog-drone

Latvijas uzņēmums SIA Helico Aerospace Industries, kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, prezentējis savu pirmo produktu- bezpilota lidaparātu Airdog, kas automātiski seko sportistam un filmē to ar GoPro sporta kameru. Šāds produkts ir pirmais izgudrojums pasaulē, kurš nodrošina sekošanas un filmēšanas funkciju vienlaicīgi. AirDog darbības princips ir vienkāršs – sportists uz rokas vai pie ķiveres piestiprina pulti, kurai seko lidaparāts. Lai nodrošinātu šo sekošanu tiek izmantoti sarežģīti algoritmi, GPS, bluetooth, akselometri, barometrs, magnetometrs, autopilots u.c. sistēmas sastāvdaļas, kas savienotas ar jaudīgu procesoru un kuras programmatūra radīta “Helico Aerospace Industries”.

Lai projekts izdotos, pūļa finansēšanas kampaņai tika uzlikti 200 000 dolāru griesti (147 780 eiro), par kuru sasniegšanu bija cerīgas prognozes- tagad tās ir piepildījušās.

Airdog pārdošanas kampaņa tika uzsākta 16 jūnijā, ASV interneta vietnē kickstarter.com, plānojot 40 dienu laikā savākt nepieciešamo summu.

Latviešu bezpilota filmēšanas lidaparātam AirDog ir jau 285 atbalstītāji, 100 cilvēki pieteikušies to iegādāties par 995 dolāriem (735 eiro), bet 47 cilvēki ir gatavi maksāt 1195 dolārus jeb 883 eiro, lai pirmie tiktu pie kārotā aparāta. 85 cilvēki ir projektam izteikuši atbalstu ar naudas ziedojumiem desmit vai vairāku dolāru vērtībā.

AirDog idejas autors Edgars Rozentāls stāsta, ka ar šo kampaņu viņi vēlas iegūt plašu atpazīstamību ASV, veikt pirmās produkcijas partijas izpārdošanu, kā arī savākt līdzekļus, kas nepieciešami produkcijas ražošanas uzsākšanai.

AirDog ražošanu paredzēts uzticēt latviešu elektronikas ražošanas uzņēmumam Hanzas elektronika.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress