Home » Jaunumi, Latvija » Eksporta situācija šī gada piecos mēnešos Latvijā

Eksporta situācija šī gada piecos mēnešos Latvijā

14029257861_d01629a8eb_z

Finanšu ministrija vēsta, ka šī gada piecu mēnešu eksporta dinamika Latvijā vērtējama pozitīvi, tomēr ārējā vidē situācija ir nestabila.

Ārējas tirdzniecības apgrozījums salīdzinājumā ar pagājušo mēnesi samazinājies par 4,4% un salīdzinājumā ar aprīli eksporta apjoms samazinājies par 3,6%, turpretī importa apjoms- par 5%. Taču vērtējot pēc 2013. gada atbilstošo mēnesi preču eksporta vērtība palielinājusies par 0,7%, tādējādi Latvijas ārējas tirdzniecības situācija ir uzlabojusies par 22 miljoniem eiro.

Turklāt interesanti, ka kopējais eksporta apjoms maijā ir palielinājies, jo salīdzinājumā ar pērnā gada maija mēnesi par 26,4% ir samazinājies eksports uz Krieviju, kas ir kritums alkoholisko un bezalkaholisko dzērienu eksportā.
Eksporta pieaugumu nodrošināja metālu un to izstrādājumu eksports ar vislielāko pieaugumu no visām kategorijām (+27,5%), salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, ievērojami pieauga arī ķīmiskās rūpniecības ražojumu (+22,8%) un papīra, kartona un poligrāfijas eksports (+13,3%).

Vismazākais eksports bija satiksmes līdzekļu kategorijā, kur kritums veidoja 17,6% salīdzinājumā ar maija mēnesi pirms gada.

Samazinās arī tekstilmateriālu izstrādājumu eksports, fiksēts 12,8% kritums.

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress