Home » Baltija, Jaunumi, Lietuva » Lietuvas prezidente aicina akceptēt gāzes eksportu no ASV

Lietuvas prezidente aicina akceptēt gāzes eksportu no ASV

10712193254_b1a65bae26_z

Lai izvairītos no atkarības  no Krievijas enerģētikas, Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite aicina Vašingtonu akceptēt gāzes eksportu no ASV, norādot, ka šāds solis veicinās miera nodrošināšanu pasaulē.

Kā intervijā ārvalstu medijam norāda Grībauskaite, Krievijā pieaug šovinisms, kuru kultivē Krievijas valsts prezidents Vladimirs Putins. Lai panāktu situācijas kontroli par valstīm, tiek izmantota to atkarība no Krievijas dabasgāzes.

Grībauskaite ir pārliecināta, ka metodes, kas tikušas izmantotas Ukrainas austrumos var tiks izmantotas arī turpmāk, par ko liecina situācija Baltijas valstīs, kura sevī ietver propagandas karus, kā arī militāras mācības pie Lietuvas robežas.

Grībauskaite norāda, ka krievu šovinisms turpina pieaugt un par to galvenokārt atbildīgs ir Vladimirs Putins. Tāpat prezidente nav pārliecināta, ka tas beigsies tuvāko piecu gadu laikā, ja pie varas atradīsies Putins. Asu kritiku Grībauskaite velta arī Kremlim, kas aizstāv tās krievu tautības cilvēkus, kas dzīvo ārpus Krievijas robežām.

Lai izvairītos no Krievijas kontroles, Grībauskaite aicina Vašingtonu akceptēt gāzes eksportu no ASV, uzsverot, ka enerģētika ir viena no tam lietām, kas nodrošinās mieru bez militāras iejaukšanās.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress