Home » Eiropa, Jaunumi » Edgars Rinkēvičs: nav pieļaujamas izmaiņas ES un Ukrainas Brīvās tirdzniecības līgumā

Edgars Rinkēvičs: nav pieļaujamas izmaiņas ES un Ukrainas Brīvās tirdzniecības līgumā

11098112983_7ea2085938_z

15. oktobrī Romā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzstājās ES neformālajā tirdzniecības ministru sanāksmē. Ministrs uzsvēra nepieciešamību turpināt izstrādāt Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līgumu starp ES un ASV (TTIP), kā arī akcentēja enerģētikas dimensijas iekļaušanas nozīmību un ES un ASV publisko iepirkumu standartu pielīdzināšanas svarīgumu šī līguma kontekstā, informē Ārlietu ministrija.

Darba sesijā, kurā tika apspriesta tirdzniecība ar Ukrainu un Krieviju, E. Rinkēvičs pateicās par Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žozē Manuela Barrozu (José Manuel Barroso) skaidro atbildi uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina vēstuli, kurā EK vadītājs norāda uz nepieļaujamību iejaukties ES un Ukrainas tirdzniecības attiecībās. Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka nevar būt ne runas par izmaiņu veikšanu jau ratificētajā Brīvās tirdzniecības līgumā (Deep And Comprehensive Free Trade Agreement), kas ir noslēgtā ES un Ukrainas Asociācijas līguma sastāvdaļa. Vienlaikus ES jāturpina skaidrot Krievijai minētā līguma nozīme. E. Rinkēvičs atgādināja, ka ES un Ukrainas Brīvās tirdzniecības līguma īstenošana ir cieši saistīta ar kopējo ES atbalstu Ukrainai – ekonomiskajām un citām reformām.

Ārlietu ministrs atzīmēja, ka ES ir ieinteresēta normālu attiecību un dialoga atjaunošanā ar Krievijas Federāciju, ja tā ievēros vispārpieņemtās normas. “ES jāprasa no Krievijas ievērot saistības, ko tā uzņēmusies ar dalību Pasaules Tirdzniecības organizācijā”, pauda E. Rinkēvičs.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress