Home » Jaunumi, Latvija » Elektroenerģijas tirgotāji sāk iepazīstināt mājsaimniecības ar tirdzniecības piedāvājumiem

Elektroenerģijas tirgotāji sāk iepazīstināt mājsaimniecības ar tirdzniecības piedāvājumiem

3603240680_bd7933f214_z

2015. gada 1. janvārī tiks atvērts elektroenerģijas tirgus visām mājsaimniecībām. Atvērta elektroenerģijas tirgus apstākļos vairs nepastāvēs regulēti elektroenerģijas tarifi, bet lietotāji varēs izvēlēties savam elektroenerģijas patēriņam atbilstošāko elektroenerģijas tirdzniecības piedāvājumu. Tas nozīmē, ka līdz šim pastāvošais Starta tarifs un Pamata tarifs vairs neeksistēs, bet elektroenerģijas cenu noteiks mājsaimniecības un tirgotāja vienošanās. Savukārt, trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī daudzbērnu ģimenēm tiks sniegts atbalsts 100 un 300 kilovatstundu / mēnesī apmērā par cenu, kas ir pašreizējā Starta tarifa apmērā, informē Ekonomikas ministrija.

Tādejādi tiek radīti priekšnoteikumi konkurencei starp tirgotājiem, kas nodrošinās labāku pakalpojuma kvalitāti un lielākas izvēles iespējas elektroenerģijas lietotājiem. Elektroenerģijas tirgus atvēršana Latvijā stiprinās Eiropas Savienības vienoto elektroenerģijas tirgu, ļaujot Latvijas komersantiem strādāt ārvalstu tirgos un ārvalstu komersantiem attīstīt uzņēmējdarbību Latvijā, tādējādi palielinot Latvijas elektroenerģijas piegādes drošību un enerģētisko neatkarību nākotnē.

Šobrīd 6 elektroenerģijas tirgotāji pauduši gatavību strādāt mājsaimniecību tirgū un piedāvāt tām dažādus piedāvājumus. AS „Sadales tīkls” tīmekļa vietnē vienkopus ir publicēta informācija par visiem elektroenerģijas tirgotājiem: http://www.sadalestikls.lv/lat/tirgus/elektroenergijas_tirgotaji/.

Lai no nākamā gada 1. janvāra mājsaimniecības iegādātos elektroenerģiju par sev izdevīgāko cenu, aicinām līdz šā gada 15. decembrim izvēlēties sev un savam elektroenerģijas patēriņam atbilstošāko piedāvājumu, vienojoties ar tirgotāju par elektroenerģijas cenu un citiem elektroenerģijas tirdzniecības nosacījumiem un noslēdzot elektroenerģijas tirdzniecības līgumu. Tirgotāju mājsaimniecības varēs mainīt arī vēlāk – līdz katra mēneša 15. datumam.

Ja mājsaimniecības lietotājs līdz šā gada 15. decembrim nenoslēgs elektroenerģijas tirdzniecības līgumu ne ar vienu tirgotāju,  elektroenerģijas piegādi tam nodrošinās esošais tirgotājs universālā pakalpojuma ietvaros. Universālā pakalpojuma nosacījumi – terminēts 12 mēnešu tirdzniecības līgums, kurā elektroenerģijas cena ir fiksēta visu līguma darbības laiku un lietotājam ir tiesības šo līgumu izbeigt pirms tā darbības beigām bez līguma laušanas maksas.

 

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress