Home » Jaunumi, Krievija » Gorbačovs: Rietumvalstīm ir jāsāk ņemt vērā Krievijas viedoklis

Gorbačovs: Rietumvalstīm ir jāsāk ņemt vērā Krievijas viedoklis

russia_mikhail_gorbachev_1245681216_crop_317x320

Krievijas ziņu aģentūra vēsta, ka Mihails Gorbačovs, bijušais Krievijas politiķis, izteicis aicinājumu Eiropas Savienībai (ES) un Krievijai atteikties no sankcijām.

Gorbačovs pauda, ka Rietumvalstu izolētība un Krievijas viedokļa neņemšana vērā ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ pasaules politikā ir iestājusies krīze.

Viņš stāsta, ka Rietumi bijuši apmierināti, kad pie varas bijis Krievijas preizdents Boriss Jeļcins, jo tolaik viņu augstprātība netika nosodīta.

Bijušais politiķis uzskata, ka vajadzētu pārtraukt sankciju karu, turklāt Krievija jau to no savas puses ir izdarījusi, kad neatbildēja Rietumu pēdējām ieviestajām sankcijām. Tagad no savas puses jāpārtrauc sankcijas ES un ASV. Turklāt jāsāk esot ar sankciju atcelšanu pret atsevišķām personām.

Viņaprāt, Krievija un ES satuvināsies, ja sankcijas tiks atceltas, turklāt šāda situācija kaitē tieši cilvēkiem, kuri sekas izjūt visspēcīgāk.

Gorbačovs aicina Rietumus saprast, ka pasaulei ir lielāki draudi, tādi kā nabadzība, epidēmijas un migrācija, tādēļ jābūt vienotiem, nevis savā starpā jākaro.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress